«Євробачення-2024» буде проходити за новими правилами

«Євробачення-2024» буде проходити за новими правилами

13:33,
12 Березня 2024
1276

«Євробачення-2024» буде проходити за новими правилами

13:33,
12 Березня 2024
1276
«Євробачення-2024» буде проходити за новими правилами
«Євробачення-2024» буде проходити за новими правилами
У цьому році голосування триватиме довше, а перші живі виступи представників «Великої п’ятірки» та країни-переможниці минулорічного «Євробачення» відбуватимуться не у фіналі, а в півфіналах конкурсу разом з іншими учасниками.

Корпоративний сайт Суспільного зазначає, що про  зміну в правилах конкурсу повідомили його організатори.

У першому півфіналі, 7 травня, виступлять представники Великої Британії, Німеччини та Швеції. А ось Франція, Італія та Іспанія вийдуть на сцену 9 травня.

Представники країн «Великої п’ятірки» (Великої Британії, Франції, Німеччини, Італії й Іспанії) та Швеції як країни-переможниці «Євробачення-2023» вперше виконають свої пісні наживо під час півфіналів конкурсу — у попередні роки в цей час показували лише короткі уривки з генеральних репетицій кожної з країн. Крім того, щоб побачити постановки «Великої п’ятірки» та Швеції, які одразу проходять у фінал «Євробачення», глядачам не доведеться чекати інтервал-актів — три додаткові виступи в кожному з півфіналів будуть проходити в перервах між виходом на сцену інших виконавців.

Продовження часу для глядацького голосування у фіналі конкурсу — ще одне нововведення «Євробачення-2024». Воно розпочинатиметься перед виходом на сцену першого учасника, що дасть глядачам змогу швидше віддати свій голос за фаворита, не чекаючи завершення всіх виступів. Глядачі з країн-учасників «Євробачення» відтепер матимуть майже добу, щоб проголосувати за пісню, яка їм сподобалась, а для інших країн онлайн-голосування відкриється одразу після завершення другої генеральної репетиції кожного шоу, що проходить напередодні ввечері, і триватиме до початку прямих ефірів. 

 «SVT (шведський суспільний мовник) має позитивний досвід такого голосування на Melodifestivalen (національний відбір Швеції на “Євробачення”). Крім того, є глядачі в інших частинах світу, які також хочуть проголосувати, і ми хочемо дати їм кращу можливість взяти участь у визначенні результату. Тепер їм не доведеться заводити будильник посеред ночі», — зазначила виконавча продюсерка «Євробачення-2024» Ебба Адіельссон.

Організатори «Євробачення» також інформують, що це не всі цьогорічні зміни, про інші вони повідомлять згодом.

За результатом жеребкування, яке відбулося під час зустрічі голів делегацій країн-учасниць «Євробачення», представники Швеції Marcus & Martinus виступлять у фіналі Пісенного конкурсу під номером 1

Нагадаємо,68-й Пісенний конкурс відбудеться у шведському місті Мальме у травні 2024 року, зокрема 7 та 9 травня пройдуть півфінали, а 11 травня — гранд-фінал «Євробачення-2024».

4 лютого Україна обрала свого представника на Пісенному конкурсі «Євробачення-2024». Ним став дует alyona alyona & Jerry Heil з піснею «Teresa & Maria». Їм дали 10 балів члени журі та 11 балів глядачі, яких за переможниць проголосувало понад 700 тис.

За результатами жеребкування, яке проходило в Мальме, представник від України виступатиме 7 травня у першій частині першого півфіналу.

Фото: Суспільне

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду