Переможцем Нацвідбору на «Євробачення-2024» став дует alyona alyona & Jerry Heil

Переможцем Нацвідбору на «Євробачення-2024» став дует alyona alyona & Jerry Heil

19:53,
4 Лютого 2024
7139

Переможцем Нацвідбору на «Євробачення-2024» став дует alyona alyona & Jerry Heil

19:53,
4 Лютого 2024
7139
Переможцем Нацвідбору на «Євробачення-2024» став дует alyona alyona & Jerry Heil
Переможцем Нацвідбору на «Євробачення-2024» став дует alyona alyona & Jerry Heil
4 лютого Україна обрала свого представника на Пісенному конкурсі «Євробачення-2024». Ним став дует alyona alyona & Jerry Heil з піснею «Teresa & Maria».

Їм дали 10 балів члени журі та 11 балів глядачі. За переможниць проголосували понад 700 тисяч глядачів.

3 лютого через рекордну активність користувачів під час голосування у фіналі Нацвідбору на «Євробачення-2024» у мобільному застосунку «Дія» не всі охочі змогли віддати голос за обрану пісню. Понад 15 000 людей на секунду заходили в «Дію», щоб проголосувати за свого фаворита, застосунок не впорався з такою кількість користувачів і стався збій.

Як повідомляв «Детектор медіа», голосування за фіналістів Нацвідбору на «Євробачення-2024» організатори продовжили, і воно тривало до 19:00 4 лютого.

По завершенню голосування у прямому ефірі оголосили його результати.

Голоси членів журі розподілилися так:

Глядачі дали такі бали:

Українська співачка Jerry Heil уже двічі брала участь у Нацвідборі на «Євробачення» — у 2020-му та 2022-му. А от для реперки alyona alyona це дебют. У 2022 році артистки випустили спільний альбом «Dai Boh», у якому звучали пісні у співпраці з європейськими артистами. Пісню «Teresa & Maria» вони розуміють як таку, що розповідає про українське жіноцтво, яке на своїх плечах тримає титанічну вагу.

У цьогорічному фіналі Нацвідбору брали участь 11 конкурсантів:

Yaktak — «Lalala»

Ingret — «Keeper»

Nazva — «Slavic English»

Anka — «Палала»

Drevo — «Endless chain»

alyona alyona & Jerry Heil — «Teresa & Maria»

Melovin — «Dreamer»

Skylerr — «Time is running out»

Ziferblat — «Place I Call Home»

Yagody — «Tsunamia»

Nahaba — «Glasss»

Суспільне здійснювало трансляцію на різних платформах: на телеканалі «Суспільне Культура», ютуб-каналі «Євробачення Україна» з ексклюзивним бекстейджем від Анни Тульєвої; на сайтах «Суспільне Культура» та «Євробачення в Україні»; фейсбук-сторінках Суспільного та «Євробачення Україна»; англійською мовою на ютуб-каналах «Євробачення Україна» та «Eurovision Song Contest» з коментарями ведучих радіо «Промінь» Вікторії Крюкової та Дениса Денисенка; в застосунку «Дія», обравши «Дія.ТБ» та канал «Суспільне Культура HD»; на радіо «Промінь» з коментарями Анни Заклецької та Дмитра Захарченка.

 До складу журі Національного відбору на «Євробачення-2024» ввійшли: народний артист України і творець сценічного образу Verka Serduchka Андрій Данилко, переможниця «Євробачення-2016» Джамала  та фронтмен гурту «Без обмежень» Сергій Танчинець. Склад журі обрали українці під час опитування в застосунку «Дія».

 Переможця фіналу Нацвідбору на «Євробачення-2024» визначали журі (50%) та глядачі (50%). Глядачі могли голосувати тільки в застосунку «Дія».

 У «Дії» проголосували 1 млн 167 тис. користувачів, відповідаючи на запитання: «Хто представить Україну на “Євробаченні 2024”?».

68-й Пісенний конкурс відбудеться у шведському місті Мальме у травні 2024 року, зокрема 7 та 9 травня пройдуть півфінали, а 11 травня — гранд-фінал «Євробачення-2024».

Фото: Суспільне

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду