На радіо «Промінь» стартує другий сезон спецпроєкту «Побачення з Євробаченням»

На радіо «Промінь» стартує другий сезон спецпроєкту «Побачення з Євробаченням»

14:51,
3 Квітня 2024
474

На радіо «Промінь» стартує другий сезон спецпроєкту «Побачення з Євробаченням»

14:51,
3 Квітня 2024
474
На радіо «Промінь» стартує другий сезон спецпроєкту «Побачення з Євробаченням»
На радіо «Промінь» стартує другий сезон спецпроєкту «Побачення з Євробаченням»
5 квітня об 11:00 на хвилях радіо «Промінь» звучатиме перший з п'яти епізодів проєкту.

Як повідомляє корпоративний сайт Суспільного, «Побачення з Євробаченням» виходитиме у прямому ефірі на радіо щоп’ятниці а також на подкаст-платформах Суспільного.

Ведучі подкасту Дмитро Захарченко й Леся Антипенко, а також Анна Заклецька та Денис Денисенко говоритимуть про особливості та сенси «Євробачення».

«Конкурс “Євробачення” — один з найбільших майданчиків, де Україна може нагадати і заявити про себе. Щороку його глядачами є близько 200 мільйонів людей у всьому світі. Фактично, на час проведення конкурсу учасники стають культурними амбасадорами країни, яку вони представляють. Навколо нього існує повно міфів і стереотипів, які ми розберемо в другому сезоні подкасту “Побачення з Євробаченням”», — розповіла ведуча радіо «Промінь» Леся Антипенко.

За словами креативної продюсерки радіо «Промінь» Вікторії Польченко, для Суспільного є важливою місія конкурсу, його соціальні месенджі та культурна дипломатія. І саме тому другий сезон подкастів «Побачення з Євробаченням» вони розпочинають з аргументів, які покликані витіснити сумніви щодо доцільності участі України у пісенному конкурсі.

 «Якщо ти краще розумієш історичний аспект самого “Євробачення”, усі нюанси правил для країн-учасниць, знаєш, як пісенний конкурс впливає на розвиток музичної індустрії, — ось тоді на місце зради приходить перемога», — говорить Вікторія Польченко.

 Цього року ведучі радіо «Промінь» коментуватимуть «Євробачення» одразу з двох локацій: зі студії прямого ефіру в Києві та з концертних і залаштункових майданчиків у Мальме, адже ведуча радіо «Промінь» Анна Заклецька вирушить у Швецію, щоби повідомляти аудиторії Суспільного мовлення про події цьогорічного європейського пісенного конкурсу наживо.

Перший сезон спецпроєкту можна послухати в архіві радіо «Промінь» та на подкаст-платформі.

Нагадаємо, 4 лютого Україна обрала свого представника на Пісенному конкурсі «Євробачення-2024». Ним став дует alyona alyona & Jerry Heil з піснею «Teresa & Maria». Їм дали 10 балів члени журі та 11 балів глядачі, яких за переможниць проголосувало понад 700 тис.

68-й Пісенний конкурс відбудеться у шведському місті Мальме у травні 2024 року, зокрема 7 та 9 травня пройдуть півфінали, а 11 травня — гранд-фінал «Євробачення-2024».

За результатами жеребкування, яке проходило в Мальме, на цьогорічному Пісенному конкурсі представниці України виступатимуть у першому півфіналі під номером п’ять.

Фото: Суспільне 

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду