Потураєв: Все, що держава має робити з Суспільним, – давати гроші і не чіпати руками

Потураєв: Все, що держава має робити з Суспільним, – давати гроші і не чіпати руками

11:54,
22 Грудня 2021
2203

Потураєв: Все, що держава має робити з Суспільним, – давати гроші і не чіпати руками

11:54,
22 Грудня 2021
2203
Потураєв: Все, що держава має робити з Суспільним, – давати гроші і не чіпати руками
Потураєв: Все, що держава має робити з Суспільним, – давати гроші і не чіпати руками
Народний депутат України з фракції «Слуга народу», голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики не підтримує законопроєкт про створення Державного інформаційного концерну на базі Суспільного.

Народний депутат України з фракції «Слуга народу», голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв не голосуватиме за проєкт Закону України № 6430 «Про Державний інформаційний концерн телебачення і радіомовлення України» у тому вигляді, в якому він сьогодні є.

Про це він сказав під час програми «Полюси» на «UA: Першому» 21 грудня.

«У тому вигляді, в якому проєкт є зараз, я не проголосую, тому що я супротивник ідеї включення Суспільного в будь-які державні новостворені інституції. Суспільне є окремим суб’єктом, з окремим законом, за яким воно має працювати. Воно має залишатися окремим суб’єктом, великим медіахолдингом, який має належати народу України, суспільству», – сказав пан Потураєв.

За словами народного депутата, він не просто підтримує реформу Суспільного, а вважає, що «її треба завершити, надати Суспільному додаткові повноваження та інструменти, яких воно прагне отримати і на цьому ставити крапку, більше до цього не повертатися».

«Суспільне має злишатися суспільним, все, що держава має робити, – давати гроші і не чіпати руками», – зазначив Микита Потураєв.

Народний депутат додав, що для Суспільного є загроза з боку держави, але вона не загострюється.

Нагадаємо, 15 грудня народний депутат від фракції «Слуга народу» Олег Дунда зареєстрував проєкт Закону України № 6430 «Про Державний інформаційний концерн телебачення і радіомовлення України». Він пропонує створити концерн на базі Національної суспільної телерадіокомпанії України, Державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України» і Державного агентства України з питань кіно.

Суспільне вважає наступом на свободу слова спроби повернути мовника під контроль держави.

Посилання за темою:

Створення Держконцерну телебачення та радіомовлення загрожуватиме свободі слова в Україні – медіаюрист

Громадські організації виступили проти створення Держконцерну телебачення та радіомовлення

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
наступу
00:59 / 24.12.2021
Да какая свобода слова! У Лигачевой маразм. 20 лет назад она была, возможно, актуальна, сейчас это маразматичная бабка, которая носится с Аласания. Какая свобода слова на канале с 1% зрителей. Где нет приличных новостей, ничего нет. Назначенцу выдали кормушку. Упадок по стране жуткий, зато редкие за все годы зарплаты и премии. Жаль в стране нет реальных прокуроров. У власти воли не хватает. Они этой псевдосвободой будут прикрываться еще долго. На лоха.
наступ на свободу
10:50 / 23.12.2021
Але як радісно Лигачова підхопила тезіс! Аласанія при цьому, думаю, аж підскочив.
Яна Рибальська
06:48 / 23.12.2021
Я аж поперхнулась, але це ідеально. Идеально по классической методичке пропаганды: чем опупенно наглее тезис, произнесенный уверенным тоном, тем больше шанс, что рабы схавают. Правда: 1. никто никому не дает денег без отчетности 2. когда отчитаетесь своему акционер, Суспильству, куда деньги тратите? лень искать, сколько разворовали на Крещатике, 26, но ця картинка, 2 плазмы и ведущая в платьице фасона нулевых явно стоят дешевле 3. пора самим на себя зарабатывать, буферный период запуска = 6-9 месяцев, год максимум, вы уже 7 лет воруете, позорная пятая колонна сепаров, их жополизов и прихлебателей. Пока сходит с рук, и поправочку в законе подтерли о финансировании в переходной период. Но все временно. С удовольствием буду смотреть на коммерческих каналак как вас дрючит НАБУ и САП. Предатели Родины.
МАХ
02:00 / 23.12.2021
Бідненький аж посинів. Чи це Суспільне доклало своєї руки до цого?
Гарний тезіс:
19:49 / 22.12.2021
гоніть гроші і мовчіть про те, куди вони діваються. Класичний лозунг державних шахраїв від економіки!
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду