У нічному ефірі радіо «Культура» звучатиме  проєкт класичної музики «Notturno»

У нічному ефірі радіо «Культура» звучатиме проєкт класичної музики «Notturno»

15:09,
1 Грудня 2023
1444

У нічному ефірі радіо «Культура» звучатиме проєкт класичної музики «Notturno»

15:09,
1 Грудня 2023
1444
У нічному ефірі радіо «Культура» звучатиме  проєкт класичної музики «Notturno»
У нічному ефірі радіо «Культура» звучатиме  проєкт класичної музики «Notturno»
Упродовж чотирьох годин світова музична класика, ексклюзивно дібрана з проєкту «Notturno» Європейської мовної спілки, звучатиме в ефірі радіо «Культура». З 4 грудня стартує проєкт «Класична музика вночі».

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

За словами завідувачки редакції художнього фонду та обмінних передач Наталії Попудрібко, завдяки обміну з ЄМС слухачі радіо «Культура» мають змогу слухати концерти класичної музики, такі як новорічний концерт Віденського філармонійного оркестру,  «Концерт літньої ночі у садах палацу Шенбрунн», програми з Берлінської, Мюнхенської, Паризької філармоній. Вони звучать у лінійці передач «Це класика».

«Вони дають змогу українському слухачеві бути в курсі найсвіжіших музичних новин Європи і відчути себе частиною цього світу. Тепер такого контенту стане ще більше. Крім денних ефірів, найякісніша музика звучатиме ще і вночі», — зазначає Наталія Попудрібко.

Проєкт «Notturno» транслює низка країн світу: Велика Британія, Греція, Хорватія, Болгарія, Польща, Румунія, Словенія, Словаччина, Швеція і Туреччина. Над проєктом працює команда BBC Notturno, яка робить добірки з музики, наданої радіостанціями-членами ЄМС.

Адаптувати проєкт для українського ефіру буде продюсерка Вікторія Фролова.

Нагадаємо, що з 6 листопада в ефірі радіо «Культура» цілодобово звучать програми власного виробництва.

У серпні 2023 року редакція радіо «Культура» отримала відзнаку за особливий внесок у розвиток журналістики в час війни від Фундації «Суспільність». Продюсерка радіо «Культура» Ірина Славінська наголосила, що ця нагорода є визнанням роботи всієї радійної редакції, а для неї ще й нагодою подякувати команді, яка, незважаючи на воєнні виклики, робить неймовірні речі. 

Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду