Премія «Честь Професії»: журналістські роботи Суспільного перемогли у п'яти номінаціях

Премія «Честь Професії»: журналістські роботи Суспільного перемогли у п'яти номінаціях

10:17,
3 Червня 2023
2430

Премія «Честь Професії»: журналістські роботи Суспільного перемогли у п'яти номінаціях

10:17,
3 Червня 2023
2430
Премія «Честь Професії»: журналістські роботи Суспільного перемогли у п'яти номінаціях
Премія «Честь Професії»: журналістські роботи Суспільного перемогли у п'яти номінаціях
2 червня відбулась церемонія нагородження щорічного конкурсу професійної журналістики «Честь Професії», під час якої переможцями оголосили п'ять проєктів Суспільного в різних номінаціях.

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

У номінації «Найкраще новинне висвітлення резонансної події» — «Зайченя, терпи. Репортаж з Дніпра: як рятують людей з-під завалів». Автори: Тарас Ібрагімов, співавторка Олена Дуняк («Суспільне Новини»).

Співавторка проєкту Олена Дуняк під час церемонії нагородження подякувала за відзнаку та зазначила, що «цей матеріал про трагічну подію, втім тут є місце темі взаємодопомоги, співчуття та об’єднання»


У номінації «Найкраще новинне висвітлення резонансної події в локальному медіа» — «Вибух на Валу в Чернігові: як це відбувалося та які наслідки» (Дар'я Янушкевич, «Суспільне Чернігів»).

Авторка сюжету Дар'я Янушкевич розповіла, що знімала сюжет про сімейний фестиваль у Чернігові, коли несподівано пролунав вибух, під час якого постраждали діти. Вона також зазначила, що розцінює цю нагороду як відзнаку всієї команди «Суспільне Чернігів», яка працює у прикордонній області. «Мені б хотілося, щоб наступного року ця відзнака також поїхала до "Суспільне Чернігів" з однієї причини — рік тому саме в цій номінації переміг Олександр Котенко, мій колега, також Суспільне Чернігів. Сьогодні він служить у лавах Збройних сил України. Сьогодні цю відзнаку до Чернігова повезу я, то хай це стане класною традицією, щоб наступного року ця нагорода також поїхала до Чернігова», — розповіла Дар'я Янушкевич.


У номінації «Найкраще інтерв’ю в локальному медіа» — «Володимир Вакуленко: вбивство і спадок письменника» (Ганна Силаєва, «Суспільне Харків»).

У номінації «Найкраща аналітика в локальному медіа» — «Трисерійний документальний фільм «Битва за Чернігів» (Андрій Тіток, «Суспільне Чернігів»).

Андрій Тіток зазначив, що для нього ця робота є важливою, бо це історія про одну з перемог. «В історії України багато героїчних, але трагічних історій, історій поразок. Мене дуже тішить, що ми з вами за останній рік стали свідками і фіксуємо історії героїчні, історії перемог. “Битва за Чернігів” — одна з історій перемоги на шляху до глобальної перемоги», — підкреслив він під час виступу.



У номінації «Найкраще розслідування» — проєкт «Буча 22» (Алла Садовник, співавтори: Інна Білецька, Олександр Стратонов, Владислав Васильченко, Світлана Коваль, Ганна Калаур, Павло Ільчук, «Суспільне Новини»).

Режисер документального розслідування Владислав Васильченко розповів, що це робота всієї команди, яка втілила у проєкті симбіоз журналістики з документалістикою, завдяки чому  «зробили важливий крок в ідентифікації підрозділів, імен, прізвищ, які стоять за воєнними злочинами Росії». Команда проєкту працювала над ним майже рік, нещодавно презентувавши продовження «Буча 22» — «Буча: екіпаж 111». «Ця відзнака не лише команді, я хотів би її присвятити також стійкості наших героїв, безстрашності Олександра Чикмарьова, який, будучи пораненим у тяжкому стані, все ж розповідав і давав нам свідчення з перших вуст, без яких неможливо було би зробити це розслідування. І дякую Збройним силам, що зайшли в Бучу і зайдуть туди, куди ще не зайшли», — зазначив Владислав Васильченко. 


Під час XIV конкурсу професійної журналістики «Честь Професії 2023» нагородили переможців у шести основних та чотирьох спеціальних номінаціях. Загалом, на конкурс учасники подали 1037 матеріалів від 633 журналістів і журналісток із медіа з усіх регіонів країни, що були оприлюднені з 1 червня 2022 року до 31 січня 2023 року.

Нагадаємо, що у 2022 році три проєкти Суспільного стали переможцями премії «Честь Професії». Перемогу здобули спеціальний кореспондент «Суспільне Чернігів» Олександр Котенко, Антоніна Торбіч, Анна Хіночик, Владислав Мартинчук (агенція журналістських розслідувань «Четверта влада») у співпраці з «Суспільне Рівне» та журналістка «Суспільне Запоріжжя» Наталія Андреєва з командою.

Журналісти-розслідувачі Суспільного отримали спеціальну відзнаку за фільм «Буча 22». Її вручено під час конференції Bucha Journalism Conference, яка відбулася 19 травня в місті Буча на Київщині.

Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду