Переможцями премії «Честь професії 2024» стали два проєкти Суспільного

Переможцями премії «Честь професії 2024» стали два проєкти Суспільного

12:15,
31 Травня 2024
1649

Переможцями премії «Честь професії 2024» стали два проєкти Суспільного

12:15,
31 Травня 2024
1649
Переможцями премії «Честь професії 2024» стали два проєкти Суспільного
Переможцями премії «Честь професії 2024» стали два проєкти Суспільного
Журналісти «Суспільне Дніпро» та «Суспільне Чернігів» отримали нагороди конкурсу професійної журналістики.

Церемонія нагородження переможців цьогорічного конкурсу відбулася 30 травня. Вибіркова комісія та журі обирали фіналістів із понад 1240 матеріалів, поданих учасниками в основних та спеціальних номінаціях.

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

Спецприз у номінації «Найкращий репортаж у локальному медіа» отримали авторка Яна Стойкова та співавтор Юрій Тинний («Суспільне Дніпро») за проєкт «Одна родина на все село: як живуть у зруйнованій РФ Білогірці». Він розповідає про родину, яка повернулась у зруйноване окупантами селище Білогірка на Херсонщині, щоб доглядати за своїм селом і відновити своє житло. 

«Насправді всі, хто працював над цим матеріалом, наразі знаходяться в гарячих точках і продовжують документувати війну. Для нас за честь бути тут. За честь вписувати в історію імена тих, завдяки кому ми тут маємо можливість знаходитися. Я бажаю кожному з вас уже цього року задокументувати, як територія України є повістю деокупованою», — зазначила Яна Стойкова.

Спецприз у номінації «Найкраще новинне висвітлення резонансної події у локальному медіа»  отримали авторка Дар'я Янушкевич та співавтор Роман Репа («Суспільне Чернігів») за репортаж «Я аж крикнула: "Саша!": мати Олександра Мацієвського впізнала свого сина на відео росіян з його розстрілом». Це історія військовослужбовця Олександра Мацієвського, якого розстріляли російські військові, та розповідь матері про нього.

«Емоційно це для мене було одне з найскладніших інтерв’ю, оскільки мама Олександра Мацієвського тільки ввечері побачила кадри розстрілу свого сина, хоча вже минув місяць, як поховала його, та не знала, за яких обставин він загинув. На ранок, о 9-й, я постукала у її двері. По суті, незнайома і чужа людина. Але це була настільки щира, відверта розмова, яку я пам’ятаю похвилинно. Саме в особі Параски Михайлівни Демчук я б хотіла подякувати всім героям наших матеріалів, які, попри біль і втрату, знаходять сили з нами говорити. Для мене це надлюди», — прокоментувала перемогу Дар’я Янушкевич.

Нагадаємо, минулого року журналістські роботи Суспільного перемогли у п'яти номінаціях конкурсу «Честь професії».

 Фото: Суспільне

 

 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду