Посли країн G7 наголошують на важливості фінансово стабільного та незалежного суспільного мовлення

Посли країн G7 наголошують на важливості фінансово стабільного та незалежного суспільного мовлення

13:38,
23 Травня 2023
2543

Посли країн G7 наголошують на важливості фінансово стабільного та незалежного суспільного мовлення

13:38,
23 Травня 2023
2543
Посли країн G7 наголошують на важливості фінансово стабільного та незалежного суспільного мовлення
Посли країн G7 наголошують на важливості фінансово стабільного та незалежного суспільного мовлення
Про це йшлося під час зустрічі послів країн G7 з головою та секретарем наглядової ради Суспільного мовлення Світланою Остапою та Вадимом Міським, а також головою правління Суспільного Миколою Чернотицьким.

Як повідомляє сайт Суспільного, учасники зустрічі обговорили роль суспільного мовника та медіа під час війни. У зустрічі також взяли участь голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас та  голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв.

«Ми підкреслили важливість свободи ЗМІ та цінність високоякісного, фінансово стабільного й незалежного суспільного мовлення», — зазначено у твіттері групи послів G7 з підтримки реформ в Україні.

Микола Чернотицький розповів, що це не перша зустріч з послами країн G7, адже вони багато уваги приділяють свободі слова в Україні, у тому числі й умовам розвитку Суспільного.

Світлана Остапа розповіла, що, відповідаючи на запитання послів G7, чи розвивається Суспільний мовник під час війни, повідомила, що це відбувається навіть незважаючи на значне недофінансування. «Для 78% українців важливе існування суспільного мовлення в країні (згідно з дослідженням «Детектора медіа»), а рейтинги всіх платформ Суспільного ростуть», — підкреслила Світлана Остапа.

Вона також повідомила, що на платформах Суспільного відбулася презентація документальних фільмів та радіопроєктів, крім того Суспільний мовник долучився до організації «Євробачення-2023», яке цього року проходило у Великій Британії від імені України.

При цьому Світлана Остапа наголосила, що в Україні «посилюється державне мовлення, відкриваються нові канали, хоча цього рудименту СРСР ми мали позбутися». Під час зустрічі з послами, за словами голови наглядової ради Суспільного, мова також ішла про необхідність підтримки реформ суспільного мовника як елементу демократичного суспільства.

Член наглядової ради Суспільного мовлення та її секретар Вадим Міський наголошував на тому, що потрібно прийняти нову, стабільну модель фінансування мовника. «Без імплементації сталої моделі фінансування не можна говорити, що Україна всерйоз виконує свої обіцянки перед європейськими інституціями щодо реформування медіасфери», — повідомив Вадим Міський. За його словами, недофінансування Суспільного посилює інформаційні ризики для українців, це стосується і тих, хто перебуває на окупованих територіях

У свою чергу голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв наголосив на важливості медіареформ в Україні, «адже вільні й незалежні медіа забезпечують реалізацію фундаментальної для кожної демократії свободи слова». «Тому ми закликаємо міжнародних партнерів і друзів України під час надання фінансової допомоги виокремлювати ті кошти, які мають спрямовуватися на забезпечення розвитку Суспільного мовника, незалежного медіарегулятора і вільного українського медіапростору», — підкреслив Микита Потураєв.

Нагадаємо, що наприкінці квітня 2023 року наглядова рада Суспільного ухвалила стратегію розвитку компанії на три роки. Цінності Суспільного не змінилися: це незалежність, надійність, якість, відкритість і розмаїття.

Член правління АТ «НСТУ» Андрій Таранов відповів «експертам медіаринку», зазначивши, що аудиторія лінійного Суспільного телебачення зросла в багато разів.
Під час пресконференції «Підсумки роботи "Репортерів без кордонів" в Україні», яка відбулася 17 травня,  Світлана Остапа наголосила: «Посилення державного мовлення — це відкат медіареформ».

Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Аудитор
06:10 / 24.05.2023
Ага. Треба і надалі фінансувати так звану діяльність членів правління суспільного, виписуючи їм зарплати у 200 тисяч. Це дуже важливо для суспільства! Дивитись в регіонах нічого,а грошики за розкладом!
люпус
21:31 / 23.05.2023
Чи не хочуть посли сказати , що потрібен не просто незалежний , а й такий , який можна і хочеться дивитись. Що нам з нинішньої незалежного Суспільного ? Один тільки головний біль від розуміння , що наші суспільні гроші розбазарюються і пропадають .
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду