Документальні фільми про бої за міста України презентує «Суспільне Культура»

Документальні фільми про бої за міста України презентує «Суспільне Культура»

10:58,
23 Травня 2023
2064

Документальні фільми про бої за міста України презентує «Суспільне Культура»

10:58,
23 Травня 2023
2064
Документальні фільми про бої за міста України презентує «Суспільне Культура»
Документальні фільми про бої за міста України презентує «Суспільне Культура»
Протягом тижня в етері «Суспільне Культура» демонструватимуться документальні проєкти іноземних мовників, які розповідають про захист українських міст навесні 2022 року.

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

23 травня  о 20:50 — документальний фільм «Битва за Київ. Розгром еліти армії РФ під Мощуном» виробництва «Радіо Свобода». 

У цьому проєкті йдеться про те, як українські сили оборони розгромили елітні підрозділи російської армії та завадили в досягненні поставленого їм завдання — захоплення столиці України. У лютому–березні 2022 року війська РФ намагалися захопити Київ і встановити окупаційний режим, але невдовзі змушені були тікати з Київщини. У документальному фільмі розповідається і про одну з найважливіших битв за Київ — битву за Мощун, під час якої було знищено багато десантників, морпіхів та розвідників російської армії, десятки імен з яких встановили автори проєкту.

24 травня о 20:55 — документальний фільм «Ірпінь. Вижити в окупації» виробництва «Радіо Свобода».

У фільмі розповідається про березень 2022 року, коли місто Ірпінь на третину опинилось у російській окупації. Точилися запеклі бої за кожен будинок, і проти професійної російської армії виступили ірпінські тероборонівці, багато з яких уперше тримали зброю в руках. На захист Ірпеня стали волонтери і підрозділи ЗСУ, чисельність яких була набагато меншою, ніж у противника. Це історії людей, які пережили окупацію, які рятували інших та боролися за звільнення Ірпеня.

25 травня о 20:55 — документальний фільм «Солдат» виробництва литовського телебачення. У центрі оповіді — героїчна оборона «Азовсталі» навесні 2022 року. Своїми спогадами діляться бійці полку «Азов»: Сергій Юдін (позивний «Вальтер»), Віталій Кіященко (позивний «Сомалі») та Дмитро Андрющенко (позивний «Дипломат»).

26 травня о 20:55 — документальний фільм «Коли замовкає артилерія».

Це розповідь про війну в Україні очима солдатів та офіцерів, які воюють з початку російського вторгнення, а також  місцевого населення.

Нагадаємо, нещодавно на Суспільному відбулася телепрем’єра документального фільму BBC «Маріуполь: історії мешканців». Це історії людей, яким вдалося виїхали з окупації, і вони свідчать про воєнні злочини російської армії.

Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду