Наглядова рада Суспільного звільнила Ярослава Лодигіна за згодою сторін

Наглядова рада Суспільного звільнила Ярослава Лодигіна за згодою сторін

15:03,
18 Лютого 2022
7483

Наглядова рада Суспільного звільнила Ярослава Лодигіна за згодою сторін

15:03,
18 Лютого 2022
7483
Наглядова рада Суспільного звільнила Ярослава Лодигіна за згодою сторін
Наглядова рада Суспільного звільнила Ярослава Лодигіна за згодою сторін
Причиною став скандал навколо національного відбору на «Євробачення-2022».

Наглядова рада Суспільного ухвалила рішення про дострокове припинення контракту з членом правління, відповідальним за платформу телебачення, головою організаційного комітету національного відбору на «Євробачення-2022» Ярославом Лодигіним

Про це повідомив у фейсбуку секретар наглядової ради Суспільного Вадим Міський.

«Наглядова рада НСТУ прийняла рішення про звільнення Ярослава Лодигіна з посади члена правління Суспільного мовлення за згодою сторін», – зазначив він.

Наглядова рада розглянула питання про ситуацію, що склалася з нацвідбором на «Євробачення-2022».

«На засіданні члени Наглядової ради зазначали, що компанія понесла репутаційних збитків. До участі в фіналі конкурсу потрапили виконавці, щодо яких були обгрунтовані сумніви у порушенні правил нацвідбору. Також звернули увагу на конфлікт між повноваженнями члена правління Ярослава Лодигіна як голови оргкомітету та його зобов’язаннями як члена журі. І про недоречність висловлювань Ярослава Лодигіна як члена журі, що були сприйняті аудиторією, як образливі, а вибачення за них були висловлені із запізненням. Все це разом підірвало довіру до Суспільного та неупередженості конкурсу», – поділася у фейсбуку голова наглядової ради НСТУ Світлана Остапа.

Член правління Національної суспільної телерадіокомпанії України, відповідальний за платформу телебачення, Ярослав Лодигін був головою організаційного комітету національного відбору на «Євробачення-2022» і відповідав повністю за весь процес. Також він входив до складу журі під час фінального концерту, на якому обирали представника від України на конкурс. Його низький бал гурту «Калуш Оркестра» у порівнянні з іншими членами журі та глядачами і слова про «людей з гір» обурили суспільство. На пресконференції після фіналу Ярослав Лодигін сказав, що готовий піти у відставку.

За його словами, для нього довіра до Суспільного як інституції – головна причина, чому він працює у компанії. «Зараз бачу від суспільства, від суспільства, вираженого у наглядовій раді НСТУ, сигнали недовіри щодо моєї роботи. Я згоден прийняти таку аргументацію, якщо до моєї роботи є недовіра. Я готовий подати у відставку, щоб підтвердити криштально чисту репутацію Суспільного у цій справі», – сказав він.

У травні 2021 року наглядова рада обрала двох нових членів правління – Тетяну Кісельчук та Родіона Кочубея. Ярослав Лодигін і Дмитро Хоркін продовжували працювати у правлінні, оскільки вони підписали  контракт 29 серпня 2019 року на 4 роки.

Наприкінці 2021 року наглядова рада вирішила голові та членам правління Суспільного виплатити премії на підставі результатів щорічної оцінки правління НСТУ. Ярослава Лодигіна преміювали у розмірі 0,5 посадового окладу.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
сторітелінг
17:07 / 23.02.2022
Таки так... конвергентнуло Лодигіна...
Звіту про винагороду
11:18 / 21.02.2022
Да уж. Вот почему они все время говорят о недофинансированиии. Им, бедным, не хватает "на пропитание". Урвать все больше и больше. И это суспильное?
Звіт про винагороду
22:17 / 20.02.2022
Агов, суспільники, а скільки ви отримували коштів у зв'язку з народженням дитини? Ось, читайте :"Крім того, члену правління Лодигіну Я.О. була виплачена матеріальна допомога у зв’язку із народженням дитини у розмірі одного посадового окладу." А розмір посадового окладу у нього у 2020 році був 98 тисяч гривень(!). Деталі : Протокол НР АТ НСТУ №54 від 7.04.2021 року. У розділі документів "Звіт про винагороду членів правління за 2020 рік).
бумеранг
19:29 / 20.02.2022
за голосування пункту 4 ( Протокол правління №217 від 9.11.2020). З 5 осіб, котрі дружно проголосували "за", пан Лодигін вже другий, кого він наздогнав. Черга - за останніми, які ще поки "тримаються". Не сумнівайтеся, і до вас долетить! Те,що це рішення було незаконним, змогли довести люди, котрі звернулись до суду. Тому далі буде.
Не треба от тільки ореолу святих матерів
19:19 / 20.02.2022
Далеко не кожна матір чи батько підтримує свою дитину. Є ціла когорта дітей, що постраждали від своїх батьків. І, прикиньте, вони теж звільнялися з Суспільного, і їх ніхто не підтримав, навіть мама. На відміну від Ярослава. І що це за примітивне мислення: якщо моя дитина неправа, я їй перша на це вкажу і перша її розкритикую. Але до цього навряд чи дійде у тих, хто виховує особистостей, а не стукачів і сраколизів. А от маму Ярослава донедавна все влаштовувало.
очевидець
18:46 / 20.02.2022
Для кожної мами її син чи донька - найрідніші і найкращі. Тут всі з цим погодяться. Але коли людина стає керівником - вона має дбати і про своїх підлеглих, а не лише про себе. На суспільному на усіх ланках цього немає. Тільки ненависть, недовіра і зневажливе ставлення. Цим людям байдуже, коли звільняються люди,доведені до відчаю. І чи плакатимуть вони, чи ні, так ніхто і не дізнається. Бо навряд чи їхні мами напишуть про це у соцмережах.
мама плакала неділю
18:33 / 20.02.2022
А нахабно викинуті найкращі творчі кадри Першого плакали тиждень, місяць. А глядачі плакати перестали, бо перестали дивитись Суспільне.Дякуючи синочку.
і що це собі дозволяє наглядова рада?
18:26 / 20.02.2022
Тут закінчилася шара відео з пекінської олімпіади, а що попереду? . Ви знищуєте найкращі талановиті керівні кадри Суспільного, як Сталін видатних радянських полководців перед самісінькою війною. А раптом війна, хто патрони підносити буде?
команда
16:10 / 20.02.2022
Вони і створили "команду". Непрофесіоналів. Тих, то руйнує, а не розвиває.
"Зробити Україну командою" - гасло Аласанії
13:05 / 20.02.2022
"прийняли аж бігом" з вуст Лодигіна - ще одне підтвердження говнистості керівної маківки Суспільного, членом якої він сам був.І, судячи з всього, був цім задоволений.
Суспільне всі заяви про звільнення
12:24 / 20.02.2022
приймає бігом, ніколи лідери не говорять з тими, хто написав заяву, і навіть не питають причини такого рішення, навіть якщо ти працював вірою і правдою кілька років. То чому Лодигін вирішив, що з ним буде не так? Підлі люди підлі в усіх напрямках, зільють кого завгодно, аби у самих була влада і бабло. Але Лодигін заслужив, та й корисно йому на своїй шкурі відчути систему, яку він будував.
НР
11:25 / 20.02.2022
Ярослав Лодигін вірив до останнього, що Наглядова рада не підтримає його Заяви про звільнення. Обмежаться доганою. "Прийняли аж бігом", - пише він у розпачі. Можна його зрозуміти. Але чому тільки він має за це відповідати? І де тут відповідальність голови правління, він же перша особа. Не зрозуміло.
Не про маму
01:48 / 20.02.2022
Якби не ТА ганебна грейдингова система оплати праці, затверджена попередньою Наглрадою у грудні 2020 року, і не штатний розклад, який йще раніше був затверджений, та не вимоги до посад і професій, які молода та амбітна команда начальників писала САМА для СЕБЕ - такого ніколи не відбулося!!!
Ой, мамо, не плачте
13:55 / 19.02.2022
Без червоної ікорки посидите зовсім трохи, ваш син в клані, тож під шумок йому через місяць нову посаду дадуть, мо ще й кращу, ви виховали достойного сина (ні)
сочувствующий
11:43 / 19.02.2022
Понятно,что мама плачет. 200 тысяч гривен в месяц на кону. Не плачьте, ему еще хорошее выходное пособие выпишут.
Яна
11:33 / 19.02.2022
Боже мій, мама Ярослава плаче! Яке нещастя! Але мені вас зовсім не шкода. Бо ви не знали, як плакали кожного дня інші, яких травило керівництво, зокрема і ваш син, як опинялися на біржі праці суперпрофі, тільки за те, що не були мандавошками і ставили питання 'на що тут витрачаються гроші платників податків, ви не знали як плакали чесні люди, коли їм в керівники призначали мандавошек з ОДТРК, які відкрито джинсували все життя, і ви, мабуть, не плакали, коли ваш син отримував 200 тис. на місяць без будь-якої відповідальності, ні за що, без результатів, а інші заливали голод кавою за кілька днів до получки, бо іншого не було. Бо отримували 6-7 тис з вищою освітою найкращих вишів, Університету, Могилянки, з бажанням працювати, з прекрасною англійською, а що, до речі закінчив ваш син? Тож... плачте. Мені вас не шкода. Не треба бути мандавошками спочатку, щоб потім не лить сльози. І скажіть своєму синочку, щоб піджак в штані не заправляв. Тут лижуть дупи Суспільному, тож не опублікувади, а на УП всі вже подивились це геніальне фото. Виглядає ваш Ярослав як аутист.
інший вимір
10:56 / 19.02.2022
"Я неділю жити не можу, тільки плачу." Так реагує на звільнення свого сина Ярослава його мама. Співчуваємо вам, пані Ольго! Точно так плакали свого часу інші мами, коли ваш син синхронно голосував з членами правління за те, щоб позбутися декілька десятків журналістів, які стали "зайвими" на суспільному. Рано чи пізно це з усіма стається. Але, повірте, сльози це лише на деякий час. Життя триває. І в іншому вимірі воно не таке вже й безрадісне.
А тем временем
22:32 / 18.02.2022
в Википедии Лодыгин быстренько в статью про себя любимого внес что он "... член журі Євробачення 2022 на національному відборі в Україні."
Уволят , не уволят-тот ещё вопрос
22:27 / 18.02.2022
Но .... есть факты. Еще Крылов И.А. писал :«Беда, коль пироги начнет печи сапожник, а сапоги тачать пирожник.» Лодыгин и есть тот сапожник , что взялся печь телевизионные пирожки , не имея н опыта , ни умения , ни понимания. И Пётр I указывал :"Указую боярам в Думе говорить по ненаписанному, дабы дурь каждого видна была". Вот сапожник Лодыгин и выступил привселюдно и дурь его стала видна. И таких в Оливце навалом . И плодятся они активно . И вот вопрос : где набрать столько Евробачення , чтобы дебилов из Оливця уволить?
новая должность Лодыгина
20:54 / 18.02.2022
Да сделают ему новую должность, там все свои. Пожалеют мальчика. Немного утихнет и сделают его каким-нибудь "продюсером дирекции продюсеров продюсОВ". И зарплату дадут аналогичную. Как все скулят про право на ошибку, когда отваливаются бабки. И станет Лодыгин опять понты кидать, что сделает релонч.
Ніхто нікого не звільнив
20:27 / 18.02.2022
Вадим Міський на свой сторінці у Facebook написав, що сподівається, що Суспільне продовжить співпрацю з Лодигіним в іншому форматі. Тобто, фарс 'звільнення' Суспільне навіть не приховує. І Суспільному не соромно за те, кого вони набирають і кому дають 200 тис на міс у той час як ведучі Суспільного мають 7400 і ходять на співбесіду у Макдональдс. Це процитувала навіть Українська правда, а брехлива Лігачова замовчала. Підстилки Аласанії. Ганьба.
суспільник
19:00 / 18.02.2022
А ось і маніпуляція в промові Лодигіна на засіданні НР:"Я хочу жити в країні, де помилку можна допустити і можна виправити." Всі хочуть цього, пане Ярославе. Але чого ж це не стосується простих смертних працівників суспільного? Тих, хто отримує по 10-15 тисяч, а не як ви 200 тисяч гривень на місяць? Чому ви таким людям не даєте шанс, а принижуєте їх і цькуєте? Це бумеранг до вас долетів, не думали? Там в коментарях ваша мама переживає за вас. А хто переживатиме за тих, кого ви і ваші колеги по правлінню позбавили можливості займатися улюбленою справою і випхали за двері? У них же також є батьки, діти. Ви самі створили таку систему-секту і самі ж від неї потерпіли. Хто наступний тепер?
Наглядовій раді
18:36 / 18.02.2022
Звільнила чи дала можливість ще "успішно" попрацювати до 31.03 і отримати по 200 тисяч винагороди на місяць? Якась дуже дивна відставка. Це для того,щоб Наглядова рада передумала?
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду