Суспільне відмовилося від двох півфіналів нацвідбору на «Євробачення-2022»

Суспільне відмовилося від двох півфіналів нацвідбору на «Євробачення-2022»

14:21,
20 Грудня 2021
3481

Суспільне відмовилося від двох півфіналів нацвідбору на «Євробачення-2022»

14:21,
20 Грудня 2021
3481
Суспільне відмовилося від двох півфіналів нацвідбору на «Євробачення-2022»
Суспільне відмовилося від двох півфіналів нацвідбору на «Євробачення-2022»
У лютому відбудеться тільки один фінальний концерт, на якому мають обрати переможця.

Національна суспільна телерадіокомпанія України змінила формат національного відбору на міжнародний пісенний конкурс «Євробачення» і тепер замість двох півфіналів і фіналу проведе один фінальний концерт.

Фінал відбудеться всередині лютого, про це під час програми «Ранок на Суспільному» сказав член правління Суспільного, відповідальний за телебачення, Ярослав Лодигін.

За його словами, Суспільне приймає заявки на участь у нацвідборі до 10 січня, після чого оргкомітет упродовж 2 тижнів обиратиме список учасників із 10 артистів. Їх запросять до фіналу нацвідбору. Наразі точна дата невідома, «в третій декаді лютого точно буде відоме ім’я переможця чи переможниці», сказав пан Лодигін.  

Фінальний концерт транслюватимуть тільки платформи Суспільного. У попередні роки Суспільне проводило нацвідбір у партнерстві з телеканалом СТБ. Два півфінали і фінал показували на «UA: Першому» та СТБ.

Ярослав Лодигін розповів, що Суспільне допомагатиме артистам із постановками номерів для фіналу нацвідбору та готуватиме переможця нацвідбору до виступу на «Євробаченні-2022» в італійському місті Турин.

Нагадаємо, з 14 грудня до 10 січня 2022 року Суспільне приймає заявки на участь у національному відборі на міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2022», який пройде у Турині. Перший півфінал відбудеться 10 травня, другий півфінал – 12 травня, фінал – 14 травня.

На початку 2021 року між НСТУ і СТБ тривали переговори щодо продовження співпраці. Суспільна компанія хотіла повернутися до умов першого договору, згідно з якими СТБ проводить нацвідбір і обидва телеканали його транслюють, право ж показувати великий конкурс залишалося тільки за Суспільним. Телеканал СТБ наполягав на тому, щоб продовжити транслювати велике «Євробачення». Телеканали не дійшли згоди і завершили співпрацю у проведенні нацвідбору на «Євробачення». НСТУ упродовж вересня шукала нових партнерів. Член правління НСТУ, відповідальний за телебачення, Ярослав Лодигін, сказав наприкінці серпня, що Суспільне не виключає самостійне проведення нацвідбору, якщо не знайде партнерів.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду