Наглядова рада призначила Віталія Берту членом Редради Суспільного

Наглядова рада призначила Віталія Берту членом Редради Суспільного

13:31,
17 Грудня 2021
2160

Наглядова рада призначила Віталія Берту членом Редради Суспільного

13:31,
17 Грудня 2021
2160
Наглядова рада призначила Віталія Берту членом Редради Суспільного
Наглядова рада призначила Віталія Берту членом Редради Суспільного
У наглядовій раді розглядали три кандидатури.

Наглядова рада Суспільного призначила журналіста «Українського радіо» Віталія Берту членом Редакційної ради.

Таке рішення члени наглядової ради ухвалили на останньому засіданні 6 грудня, зазначено у протоколі на корпоративному сайті Суспільного.

Напередодні засідання Комітет з питань призначень та винагород посадових осіб наглядової ради Суспільного розглянув три кандидатури на посаду члена Редакційної ради та порекомендував призначити членом Віталія Берту. За його кандидатуру проголосували 16 членів наглядової ради.

Нагадаємо, у статуті НСТУ вказано, що «редакційна рада формується з числа працівників Телерадіокомпанії у складі 15 осіб, з них п’ять осіб, які призначаються наглядовою радою, п’ять осіб, які обираються загальними зборами творчого колективу Телерадіокомпанії, і п’ять осіб, які призначаються на конференції редакційних рад відокремлених структурних підрозділів Телерадіокомпанії».  

Згідно зі Статутом НСТУ, на редакційну раду покладається:

«1) розроблення та подання на затвердження наглядовій раді редакційного статуту Телерадіокомпанії;

2) контроль за дотриманням телерадіожурналістами редакційного статуту;

3) контроль за дотриманням прав телерадіожурналістів, вимог щодо заборони цензури і втручання у редакційну та професійну діяльність Телерадіокомпанії;

4) внесення на розгляд наглядової ради питання про відсторонення посадових осіб від управління Телерадіокомпанією або її окремими підрозділами осіб, які порушували редакційний статут та/або вимоги законодавства щодо прав телерадіожурналістів, заборони цензури і втручання у редакційну та професійну діяльність Телерадіокомпанії, про призначення службового розслідування і звільнення цих осіб відповідно до закону та цього Статуту в разі підтвердження наявності зазначених порушень». 

До редакційної ради входять: Іван Лила, Ігор Бенцал, Юлія Шелудько, Анастасія Гудима, Ірина Коваль, Володимир Носков, Тетяна Рихтун, Микита Чибар, Ольга Шевчук, Антоніна Кобаль, Христина Стебельська, Олександр Гримайло-МакаренкоІрина Славінська, Андрій Діхтяренко. Новообраним членом став Віталій Берта.

Із 31 серпня 2021 року Ірина Славінська – голова редакційної ради Суспільного.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду