Ірину Славінську обрали головою редакційної ради Суспільного

Ірину Славінську обрали головою редакційної ради Суспільного

16:07,
30 Серпня 2021
2509

Ірину Славінську обрали головою редакційної ради Суспільного

16:07,
30 Серпня 2021
2509
Ірину Славінську обрали головою редакційної ради Суспільного
Ірину Славінську обрали головою редакційної ради Суспільного
Ірина Славінська впевнена, що її досвід роботи може бути корисним для розвитку редакційної ради Суспільного.

Виконавча продюсерка радіо «Культура» Ірина Славінська стала головою редакційної ради Суспільного мовлення.

Цю інформацію вона підтвердила «Детектору медіа».

«Дуже приємно знати про таку довіру з боку колег. Впевнена, що мій досвід роботи в правозахисній журналістиці, зокрема створення радіопрограми "Права людини понад усе" на Українському радіо, участь у розробці політики гендерної рівності для Суспільного та досвід взаємодії з кампанією проти сексизму в медіа та політиці "Повага" можуть бути корисними для розвитку редакційної ради», – розповіла «Детектору медіа» Ірина Славінська.

На засіданні були присутні 11 членів. За Ірину Славінську віддали 6 голосів, за Олександра Макаренка – 5 голосів. До цього тимчасово виконував обов’язки голови Ігор Бенцал, член ради з «UA: Тернополя». 

Нагадаємо, у червні 2021 року наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України обрала продюсерку радіо «Культура» Ірину Славінську та менеджера з мультимедійних новин департаменту новин дирекції інформаційного мовлення Андрія Діхтяренка членами редакційної ради.

У статуті НСТУ вказано, що «редакційна рада формується з числа працівників Телерадіокомпанії у складі 15 осіб, з них п’ять осіб, які призначаються наглядовою радою, п’ять осіб, які обираються загальними зборами творчого колективу Телерадіокомпанії, і п’ять осіб, які призначаються на конференції редакційних рад відокремлених структурних підрозділів Телерадіокомпанії».  

Згідно зі Статутом НСТУ, на редакційну раду покладається:

«1) розроблення та подання на затвердження наглядовій раді редакційного статуту Телерадіокомпанії;

2) контроль за дотриманням телерадіожурналістами редакційного статуту;

3) контроль за дотриманням прав телерадіожурналістів, вимог щодо заборони цензури і втручання у редакційну та професійну діяльність Телерадіокомпанії;

4) внесення на розгляд наглядової ради питання про відсторонення посадових осіб від управління Телерадіокомпанією або її окремими підрозділами осіб, які порушували редакційний статут та/або вимоги законодавства щодо прав телерадіожурналістів, заборони цензури і втручання у редакційну та професійну діяльність Телерадіокомпанії, про призначення службового розслідування і звільнення цих осіб відповідно до закону та цього Статуту в разі підтвердження наявності зазначених порушень». 

Наразі до редакційної ради входить 14 осіб: Костянтин Лоцман, Ігор Бенцал, Анастасія Гудима, Ірина Коваль, Володимир Носков, Тетяна Рихтун, Микита Чибар, Ольга Шевчук, Юлія Шелудько, Антоніна Кобаль, Христина Стебельська, Олександр Гримайло-МакаренкоІрина Славінська  і Андрій Діхтяренко.

Фото: Олексія Темченка

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду