Наглядова рада НСТУ обрала двох членів редакційної ради

Наглядова рада НСТУ обрала двох членів редакційної ради

15:43,
25 Червня 2021
1829

Наглядова рада НСТУ обрала двох членів редакційної ради

15:43,
25 Червня 2021
1829
Наглядова рада НСТУ обрала двох членів редакційної ради
Наглядова рада НСТУ обрала двох членів редакційної ради
Ними стали Ірина Славінська та Андрій Діхтяренко.

25 червня наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України обрала продюсерку радіо «Культура» Ірину Славінську та менеджера з мультимедійних новин департаменту новин дирекції інформаційного мовлення Андрія Діхтяренка членами редакційної ради.

Цю інформацію сайту «ДМ Суспільного» підтвердив секретар наглядової ради НСТУ Вадим Міський.

За його словами, наглядова рада обирає п’ять членів редакційної ради Суспільного мовника. Із цієї п’ятірки звільнилася з компанії Ольга Вакало (Запорізька філія). На її місце наглядова рада Суспільного обрала Андрія Діхтяренка.

Ірина Славінська раніше входила до складу редакційної ради. У вересні 2018 року наглядова рада НСТУ уже обирала Ірину Славінську членкинею редакційної ради. Із 20 квітня 2018 року по 14 квітня 2021 вона обіймала посаду продюсерки (креативної) радіо «Культура». 16 квітня 2021 року Ірина Славінська стала продюсеркою виконавчою радіо «Культура». У зв’язку зі зміною посади 14 квітня 2021 року її повноваження як членкині педради припинилися. Тепер наглядова рада НСТУ повернула Ірину Славінську у редраду.

Тож від наглядової ради НСТУ до редакційної ради входять Христина СтебельськаТетяна Рихтун, Андрій ДіхтяренкоОлександр Гримайло-Макаренко та Ірина Славінська.  

Наразі до редакційної ради входять 14 осіб: Костянтин Лоцман, Ігор Бенцал, Анастасія Гудима, Ірина Коваль, Володимир Носков, Тетяна Рихтун, Микита Чибар, Ольга Шевчук, Юлія Шелудько, Антоніна Кобаль, Христина Стебельська, Олександр Гримайло-Макаренко, Ірина Славінська  і Андрій Діхтяренко.

Нагадаємо, що у статуті НСТУ вказано, що «редакційна рада формується з числа працівників Телерадіокомпанії у складі 15 осіб, з них п’ять осіб, які призначаються наглядовою радою, п’ять осіб, які обираються загальними зборами творчого колективу Телерадіокомпанії, і п’ять осіб, які призначаються на конференції редакційних рад відокремлених структурних підрозділів Телерадіокомпанії».  

Згідно з Статутом НСТУ, на редакційну раду покладається:

«1) розроблення та подання на затвердження наглядовій раді редакційного статуту Телерадіокомпанії;

2) контроль за дотриманням телерадіожурналістами редакційного статуту;

3) контроль за дотриманням прав телерадіожурналістів, вимог щодо заборони цензури і втручання у редакційну та професійну діяльність Телерадіокомпанії;

4) внесення на розгляд наглядової ради питання про відсторонення посадових осіб від управління Телерадіокомпанією або її окремими підрозділами осіб, які порушували редакційний статут та/або вимоги законодавства щодо прав телерадіожурналістів, заборони цензури і втручання у редакційну та професійну діяльність Телерадіокомпанії, про призначення службового розслідування і звільнення цих осіб відповідно до закону та цього Статуту в разі підтвердження наявності зазначених порушень». 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Микола
15:10 / 27.06.2021
Ірина Славінська є душителем висловлювань додзвонювачів радіо "культура", але це й не дивно, бо всі ЖИДИ є ворогами України і її НАРОДУ!
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду