На «Євробаченні-2023» буде ведучий з України

На «Євробаченні-2023» буде ведучий з України

09:01,
8 Лютого 2023
6539

На «Євробаченні-2023» буде ведучий з України

09:01,
8 Лютого 2023
6539
На «Євробаченні-2023» буде ведучий з України
На «Євробаченні-2023» буде ведучий з України
Автори:
Наразі імені не називають.

Голова правління Суспільного Микола Чернотицький повідомив, що на «Євробаченні-2023» у Великій Британії точно буде ведучий з України.

Про це він сказав 8 лютого під час виїзного засідання підкомітету з питань інформаційної політики та європейської інтеграції Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики на тему: «Суспільне мовлення: місія та завдання під час війни».

«"Євробачення-2023" — подвійний виклик для компанії. Ми маємо тісну співпрацюю з Бі-бі-сі на професійному і стратегічному рівні, підписали меморандум. Точно буде ведучий від України, ми знаємо, хто, але не можемо сказати. Загалом британці дуже відкриті, щоб максимально залучити Україну в процес. Вони кажуть, що організовують Євробачення, але від імені України», — зазначив голова правління Суспільного.

За його словами, команда Суспільного пропонує Бі-бі-сі списки компаній, які себе зарекомендували для співпраці під час «Євробачення-2023». Завдяки цьому над логотипом «Євробачення-2023» працювали разом агентство Superunion у Великій Британії та українська креативна студія Starlight Creative.

«Музику замовили у Дмитра Шурова. Багато зірок братиме участь у "Євробаченні"», — додав він.

Як писав «Детектор медіа», в «Євробаченні-2023» беруть участь представники 37-ми країн. Тридцять одна з них взяла участь у жеребкуванні до півфіналів, які відбудуться 9 та 11 травня

Україна виступатиме відразу у фіналі,  13 травня — завдяки перемозі гурту Kalush Orchestra на «Євробаченні»-2022. У 2023 році гурт Tvorchi став офіційним представником України на «Євробаченні».

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду