«Ми знаємо, що відбувається у кожному регіоні України». У Вільнюсі обговорили роль Суспільного під час війни

«Ми знаємо, що відбувається у кожному регіоні України». У Вільнюсі обговорили роль Суспільного під час війни

13:01,
22 Листопада 2022
3039

«Ми знаємо, що відбувається у кожному регіоні України». У Вільнюсі обговорили роль Суспільного під час війни

13:01,
22 Листопада 2022
3039
«Ми знаємо, що відбувається у кожному регіоні України». У Вільнюсі обговорили роль Суспільного під час війни
«Ми знаємо, що відбувається у кожному регіоні України». У Вільнюсі обговорили роль Суспільного під час війни
На міжнародній конференції Україну представила генпродюсерка інформаційного мовлення Суспільного Ангеліна Карякіна.

Сьогодні, 22 листопада, у Вільнюсі відбувається міжнародна конференція «Суспільні мовники за демократію» (The Public Service Media for Democracy).

Організаторами події виступили Рада Європи та Європейська телерадіомовна спілка у партнерстві з Литовським суспільним радіо та телебаченням. У конференції беруть участь генеральна продюсерка інформаційного мовлення Суспільного Ангеліна Карякіна, представниця ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Тереза Рібейро, генеральний секретар Європейської федерації журналістів Рікардо Ґуттьєрес, Тихон Дзядко з телеканалу «Дождь» та журналісти суспільних мовників із Нідерландів, Литви і Словенії Петер тер Вельде, Індре Макарайтите та Маніша Амброзіч.

Першою на конференції виступила Ангеліна Карякіна. Вона розповіла про роботу журналістів Суспільного під час повномасштабної війни Росії проти України.

За її словами, сьогодні журналісти Суспільного працюють у всіх регіонах України, завдяки цьому мовник має достовірну та оперативну інформацію з лінії фронту та всіх міст країни, навіть тимчасово окупованих територій. «Якщо інші мовники можуть сказати, що не знають про поточну ситуацію в Харкові чи Сумах, то Суспільне знає», – сказала вона.

Ангеліна Карякіна розповіла, що журналістам доводиться працювати в дуже різних умовах, зокрема під час відключення електрики та коли немає зв’язку, а також ночувати в укриттях. У таких ситуаціях їм допомагає те, що мають доступ до Starlink.

Під час війни Суспільне дбає про безпеку. Наприклад, у Харкові чи не єдиним джерелом повідомлення про повітряну тривогу є канал «Суспільне Харків» у телеграмі, зазначила Карякіна.

В Україні працює понад 6 тисяч іноземних журналістів, уточнила вона. Ці медійники мають дуже різний досвід, але це добре, що під час війни вони перебувають саме в Україні, а не в офісі десь у Москві, звідки час від часу вони б приїжджали в українські села. «Світ має знати, що Росія робить в Україні і саме від журналістів, які сьогодні працюють з України», – сказала Ангеліна Карякіна.

Нагадаємо, раніше Ангеліна Карякіна розповіла про те, як суспільний інтерес допомагає залучати аудиторію і як трансформувалися правила гри в журналістиці після 24 лютого, коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
uip['iu
09:49 / 23.11.2022
самое отсталое дерьмо, а не мовник. О чем вы вообще. Суспильне в регионах - это самый отстой. На государственном уровне - это самое последние даже при упавших каналах. Не смешите, что может знать Раскарякина. Единственное, что она может, это надувать лицо на фоточках в публикациях ДМ. Это такое вчера. Все сюжеты в новостях Суспильного - это маразм и колхозная самодеятельность. Ничего они не знают. Их новости - это перепост через ФБ публикаций властей. Рерайт. В самом лучшем случае - это если они на хвост упадут какому-то частному каналу и возьмут у них кадры. Уже до реформы там воровали все: видео, информацию и т.д. В массе там работают ватники, потому вечно попадаются карты без Крыма. Бывшие училки в редактуре.
Навіть Детектору вже нема чим нахвалювати Суспільне
05:53 / 23.11.2022
«Якщо інші мовники можуть сказати, що не знають про поточну ситуацію в Харкові чи Сумах, то Суспільне знає» "?????????? Що се було? Якраз у моєму регіоні місцеве Суспільне найгірше висвітлює події і процеси в області. Новини (які фактично залишилися єдиним власним продуктом філії), як тухлий кисіль. Щоб адекватно розуміти ситуцію на місці, стежу за іншими регіональними медіа. Суспільному просто не можу довіряти в силу його неактуальності, неповноти і часто непрофесійності. Мені байдуже, яка в тім причина - чи провальна реформа Аласанії, чи дилетанство і корумпованість Чернотицького і ко, чи інертність далі скорочуваних залишків журналістів-оброблювачів-диджталізаторів. Інформаційний фронт вами продутий. Мантрами про цінності і стандарти просипляйте свою совість.
конвергентний сторітелінг вокабуляра
20:48 / 22.11.2022
"... мовник має достовірну та оперативну інформацію з лінії фронту..." Це ж яким чином вони мають інформацію з лінії фронту? Щось в лісі здохло і суспільне послало кореспондентів на фронт? Бреше Карякіна на всю Європу.!!! Користуються інформацією, що її здобувають оброблювачі інформації з інтернату.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду