Суспільному ніхто не забороняє вмикати в ефір опозиційних депутатів – Карякіна

Суспільному ніхто не забороняє вмикати в ефір опозиційних депутатів – Карякіна

14:03,
6 Жовтня 2022
2398

Суспільному ніхто не забороняє вмикати в ефір опозиційних депутатів – Карякіна

14:03,
6 Жовтня 2022
2398
Суспільному ніхто не забороняє вмикати в ефір опозиційних депутатів – Карякіна
Суспільному ніхто не забороняє вмикати в ефір опозиційних депутатів – Карякіна
Генпродюсерка інформаційного мовлення Суспільного відчуває політичний вплив і як редакторка з ним працює.

З початку повномасштабної війни Росії проти України журналістам важливо показати аудиторії, що влада в країні є, тому давали слово передусім представникам влади.

Про це сказала генеральна продюсерка інформаційного мовлення Суспільного Ангеліна Карякіна під час дискусії «Термін придатності воєнних обмежень: чи загрожує Україні перетворення військової цензури на політичну?», яка відбулася в межах National Media Talk (NMT).

«Був час, коли депутати в парламенті швидко збирались і ефективно працювали, а ми давали слово лише тим, хто справді впливає на процес, а не займається політиканством. Аби не було так, щоб якийсь депутат говорить сорок хвилин про те, що взагалі його не стосується, просто для балансу», — розповіла вона.

Журналістам було важливо показати аудиторії, що влада в країні є. «Я постійно питала себе: хто є спікером у цій сфері, хто приймає рішення? Хто має говорити, коли атакують Краматорськ? Чи маєте ви як медіа показати дискусію про те, як обороняти Дніпро? Чи маєте рекомендувати, як убезпечити себе? Ми могли би показувати альтернативні думки, але людям було важливо почути, де керівники держави, хто видає зброю, що відбувається у школах, у крамницях, куди бігти під час бомбардування. Тому логічно, що певний час слово давали передусім представникам влади», — пояснила Карякіна.

Зараз, за словами Ангеліни Карякіної, Суспільному ніхто не забороняє вмикати в ефір опозиційних депутатів та подавати альтернативну точку зору.

«Питання, чи перетвориться військова цензура на політичну — це питання журналістів у першу чергу до самих себе», — резюмувала Карякіна.

На запитання, чи не відчуває вона як шефредакторка політичної цензури, вона відповіла: «Ні, але відчуваю політичний вплив, і відчуваю, що в моїх силах як редакторки — з ним працювати. На Суспільному складно уявити, що хтось принесе випусковому редактору темник. Але цензура й не працює так тупо».

Посилання за темою:

Ніхто не повертається з війни кращим: журналісти, які пішли воювати, розповіли, як змінюються на фронті

Яку підтримку від держави й донорів хотіли б отримати українські медіа?

«Питання, чи перетвориться військова цензура на політичну — це в першу чергу питання журналістів до самих себе»

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду