Аліна Паш відмовилася від участі в «Євробаченні-2022» (доповнено)

Аліна Паш відмовилася від участі в «Євробаченні-2022» (доповнено)

15:38,
16 Лютого 2022
4337

Аліна Паш відмовилася від участі в «Євробаченні-2022» (доповнено)

15:38,
16 Лютого 2022
4337
Аліна Паш відмовилася від участі в «Євробаченні-2022» (доповнено)
Аліна Паш відмовилася від участі в «Євробаченні-2022» (доповнено)
Переможниця фіналу нацвідбору зняла свою кандидатуру.

Перможниця фіналу національного відбору на «Євробачення-2022» Аліна Паш зняла свою кандидатуру як представниця України.

Про це вона написала у своєму інстаграмі та повідомила організаторів – Суспільне.

«Я не хочу далі бути у цій брудній історії. З важким серцем я знімаю свою кандидатуру як представника України в конкурсі Євробачення. На жаль. Мені справді дуже жаль. Ми зв’яжемося із Суспільним та підпишемо всі необхідні документи», – зазначила вона.

За словами голови наглядової ради Суспільного Світлани Остапи, у цей момент (станом на 15:40) на Суспільному проходить засідання оргкомітету нацвідбору «Євробачення-2022». Аліна Паш бере у ньому участь і подала уже заяву, що знімає свою кандидатуру. 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Alina Pash (@alinapash)

Перед тим в інстаграмі Аліна Паш поділилася, звідки взялася довідка про її перетин кордону, яку отримало Суспільне.

«Поки ми чекали офіційну відповідь на мій запит від Прикордонної служби, член моєї команди намагався знайти цю інформацію якомога швидше і обрав не той шлях, який би погодила я чи будь-хто інший з нас», – сказала вона.

Аліна Паш зазначила, що бачила довідку, яка на вигляд була офіційною і не мала підстав вважати документ не справжнім.

«Якщо довідка, передана членом нашої команди Суспільному мовнику, підроблена чи несправжня, свої висновки мають зробити правоохоронні органи та суд», – зазначила співачка.

Аліна Паш отримала від прикодонників довідку, що вони не можуть надати інформацію про перетин кордону у 2015 році, оскільки інформація зберігається 5 років. 

16 лютого організаційний комітет національного відбору ухвалив рішення про припинення участі у відборі Alina Pash. Співачка не представлятиме Україну на «Євробаченні-2022».

Пункт 3.4. Правил Національного відбору на участь у Пісенному конкурсі «Євробачення-2022» передбачає, що у разі встановлення Суспільним факту подання учасником недостовірної інформації або приховання інформації чи інших істотних обставин щодо учасника, Суспільне має право припинити участь у Відборі учасника в будь-який час. 

Підставою для прийняття такого рішення Оргкомітетом стала офіційна відповідь Державної прикордонної служби від 16.02.2022 року щодо недостовірності інформації, яка була надана Суспільному мовнику. Артистка висловила згоду з таким рішенням.

Нагадаємо, 13 лютого на Суспільному показали листа, наданого Аліною Паш, який засвідчує, що вона їхала у 2015-му в Крим через Чаплинку. Напередодні Суспільному цю інформацію у прикордонній службі не підтвердили, пояснивши, що дані про перетин кордону є конфіденційними.

14 лютого активіст, відеоблогер Сергій Стерненко заявив, що Аліна Паш підробила довідку від прикордонників щодо свєї поїздки в окупований Крим.

Після його заяви НСТУ звернулася до Державної прикордонної служби України та попросила підтвердити або спростувати факт підробки документа державної служби, який їм надала команда Аліни Паш.

Микола Чернотицький сказав, що не підпише з Аліною Паш угоди без відповіді від прикордонників. За словами члена правління НСТУ Ярослава Лодигіна, якщо прикордонники підтвердять, що довідка фальшива, Суспільне запропонує представляти Україну на конкурсі гурту «Калуш Оркестра», який посів друге місце у фіналі нацвідбору.

15 лютого помічник голови Державної прикордонної служби України, прессекретар Андрій Демченко повідомив, що їм невідомо нічого про документ Аліни Паш, який вона надала Суспільному як гарантію, що їхала в окупований Крим з української сторони.

Після цього Микола Чернотицький сказав, що шахраї не можуть представляти Україну на «Євробаченні». 

Фото: Суспільного мовлення

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Євробачення
16:15 / 16.02.2022
То нехай тепер пан Чернотицький їде сам виступати на Євробаченні з кордебалетом із членів правління і Наглядової Ради, яка їх обрала!
Запоріжжя
15:58 / 16.02.2022
її, судячи із ситуації навколо потенційно підробної довідки, взагалі не слід було допускати. А тепер вона намагається відіграти ситуацію та створити собі образ жертви. Треба пильніше до неї придивитись, перевірити документи. Бо, якщо ця довідка насправді підробна, вона має понести покарання.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду