За останні 6 місяців представники «Слуги народу» 14 разів були на «Зворотному відліку»  – речниця

За останні 6 місяців представники «Слуги народу» 14 разів були на «Зворотному відліку» – речниця

18:24,
20 Жовтня 2021
1877

За останні 6 місяців представники «Слуги народу» 14 разів були на «Зворотному відліку» – речниця

18:24,
20 Жовтня 2021
1877
За останні 6 місяців представники «Слуги народу» 14 разів були на «Зворотному відліку»  – речниця
За останні 6 місяців представники «Слуги народу» 14 разів були на «Зворотному відліку»  – речниця
За словами Юлії Палійчук, в програмі «Зворотний відлік» в цьому політичному сезоні були присутні голова партії, заступники голови фракції та інші представники монобільшості.

Речниця фракції «Слуга Народу» Юлія Палійчук заявила, що за останні 6 місяців спікери монобільшості брали участь у суспільно-політичному токшоу «Зворотний відлік» на «UA: Першому» 14 разів.

Про це йдеться в її заяві, опублікованій на сайті «Слуги народу».

«Для порівняння: у програмі "Свобода слова" на каналі ICTV, яка теж виходить лише по понеділках, за той самий проміжок часу наші спікери були присутні 13 разів», – зазначила вона.

За її словами, якщо подивитися ефіри Суспільного, то можна побачити, що у більшості випадків депутати «Слуги народу» брали у них участь. У програмі «Зворотний відлік» в цьому політичному сезоні були присутні голова партії, заступники голови фракції та інші представники монобільшості.

«Саме тому ми вважаємо, що говорити про якесь особливе ставлення до каналу чи програми просто несправедливо», – додала вона.

На її думку, представники «Слуги народу» можуть наполягати на тому, щоб долучитися до ефірів і токшоу за умови, щоб у студії була хоча б мінімальна збалансованість та фаховість обговорення.

«Некоректно говорити про бюджет без жодного незалежного експерта з бюджетних питань. Чи обговорювати плани парламенту, коли відсутні представники декількох фракцій або груп. Говорити про таку некоректність не означає керувати редакцією», – вважає вона.

За її словами, більшість ефірів Суспільного відповідають стандартам суспільного мовника.

«На жаль, часом особисті погляди й симпатії колективу мають серйозний вплив на деякі програми. І ці факти фіксуємо не ми, а видання "Детектор медіа". Однак сподіваємося, що стандарти суспільного мовника будуть дотримані у всіх проєктах телеканалу», – сказала вона. 

Додамо, що Ігор Куляс регулярно моніторить токшоу «Зворотний відлік». Моніторинг дотримання стандартів інформаційної журналістики у «ЗВ» робиться за усталеною «Методологією моніторингів телевізійних і радійних програм» ГО «Детектор медіа». В моніторингу оцінюються ті вади форми подачі інформації, які впливають на якість змісту або ж на можливість легкого сприйняття інформації глядачами.

Юлія Палійчук пояснила, що всі процеси синхронізуються у трикутнику «Монобільшість – уряд –Офіс Президента». Це стосується і синхронізації позицій, із якими представники моновлади виходять до суспільства.

«Координацією присутності наших депутатів в ефірах, наданням їм довідкових матеріалів займаються представники пресслужби партії, секретаріату фракції, консультанти та помічники депутатів. Офіс Президента чи уряд причетні до цього лише тоді, коли потрібні додаткові матеріали аналітичного характеру або уточнення позицій із гострих питань порядку денного», – розповіла вона.  

Нагадаємо, Сергій Лещенко звинуватив команду суспільно-політичного токшоу «Зворотний відлік», яка виходить на телеканалі «UA: Перший», в заангажованості, тому що у студії не було представників «Слуги народу» і влади. Ведуча токшоу Мирослава Барчук відповіла йому і заявила про тиск із боку Офісу президента.

Радник голови Офісу президента України Володимира Зеленського Михайло Подоляк зазначив, що представники «Слуг народу» беруть участь в ефірах Суспільного мовника, але через «особисті симпатії чи антипатії ведучих» не мають бажання приходити на деякі телепроєкти.

На Суспільному виступили з заявою, в якій вважають неприпустимим вплив політиків на формування складу учасників «Зворотного відліку».

Володимир Зеленський назвав хайпом заяву Мирослави Барчук про тиск Офісу президента на Суспільне.

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду