На Суспільне повертається проєкт «Візуальний код-2»

На Суспільне повертається проєкт «Візуальний код-2»

13:26,
16 Вересня 2022
1803

На Суспільне повертається проєкт «Візуальний код-2»

13:26,
16 Вересня 2022
1803
На Суспільне повертається проєкт «Візуальний код-2»
На Суспільне повертається проєкт «Візуальний код-2»
Перший епізод проєкту про національні спільноти показали в лютому 2021 року, до початку повномасштабної війни Росії проти України.

У вересні на Суспільне повертається проєкт про національні спільноти  «Візуальний код-2», який вимушено призупинили через початок повномасштабної війни Росії проти України. Відтепер щосуботи о 10:00 на регіональних телеканалах Суспільного та о 12:00 на телеканалі «Суспільне Культура» виходитиме «Візуальний код-2», який складається із шести випусків.

В епізоді, який можна буде побачити у суботу, 17 вересня, ведучий, відомий дизайнер Серж Смолін, відвідає місто Мукачево, де він познайомиться з етнічною німкенею Наталею, яка відновлює старовинні німецькі костюми. 

Нагадаємо, проєкт презентували на початку лютого 2021 року на відкритті Ukrainian Fashion Week. 19 лютого відбулася прем’єра «Візуального коду-2» в телеефірі регіональних телеканалів Суспільного. 

Анастасія Гудима, керівниця координаційного центру мовлення нацменшин на Суспільному, розповіла, чому вирішили повернути програму.

«Ми досі вимушені бути усередині всіх подій, проте відчули, наскільки важливо транслювати наше мирне життя до повномасштабного вторгнення. Кожна така історія — це пазл, і цілісна його картинка є доказом й упевненням у тому, що наше життя завжди було спрямоване на пошук спільних рис, а не на роз’єднання. Україна — унітарна і мультикультурна держава. Дуже важливо підтримувати всі народності і людей, які мешкають в Україні, які боронять державу й існування нас як цілісної нації», — переконана вона.

Програму знімали восени та взимку 2021 року у шести українських містах. Ведучим другого сезону проєкту став український дизайнер Серж Смолін. Протягом двох місяців він подорожував країною, знайомився з майстрами з різним етнічним корінням, щоб перейняти їхній унікальний досвід, надихнутись традиціями та вбранням, яке має свої унікальні особливості й багаторічну історію, та відшукати візуальний код нації.

У фіналі проєкту глядачі побачать сучасну капсульну колекцію, яку створив дизайнер. Це шість весільних суконь з елементами єврейської, грузинської, угорської, румунської, вірменської та німецької культур. Кожне вбрання відрізняється кольором, фасоном та дрібними деталями, які символізують весільні традиції різних національних спільнот.

Над виробництвом проєкту «Візуальний код-2» на замовлення Суспільного мовника працювала команда продакшну VipMedia. 

Нагадаємо, перший сезон проєкту «Візуальний код» вийшов у 2021 році.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду