У філіях Суспільного готують до запуску інформаційну годину «Сьогодні. Головне»

У філіях Суспільного готують до запуску інформаційну годину «Сьогодні. Головне»

16:15,
11 Вересня 2020
3513

У філіях Суспільного готують до запуску інформаційну годину «Сьогодні. Головне»

16:15,
11 Вересня 2020
3513
У філіях Суспільного готують до запуску інформаційну годину «Сьогодні. Головне»
У філіях Суспільного готують до запуску інформаційну годину «Сьогодні. Головне»
Інформаційна година «Сьогодні. Головне» об’єднуватиме випуск новин і суспільно-політичну програму «Тема дня».

На сьогодні зі всіх філій Суспільного мовлення «Сьогодні. Головне» запустили на регіональних каналах «UA: Буковина» і «UA: Київ». У цих філіях новий прямоефірний проєкт тестують із першого вересня 2020 року. 11 вересня до тестування приєднається канал «UA: Дніпро».

У решти філій продовжує виходити о 19:00 – випуск новин, о 19:20 – «Тема дня».

Ддо кінця вересня всі філії вироблятимуть «Сьогодні. Головне», так планують у компанії. З власних джерел сайту «Детектор суспільного мовлення» відомо, що запуск у більшості філій планують на понеділок, 21 вересня.

У філіях, які тестують «Сьогодні. Головне»,  інформаційна година з двома ведучими виходить із 19:00 до 20:00.

На каналі «UA: Київ» у першій половині «Сьогодні. Головного» виходять інформаційні підсумки хрометражем до 15 хвилин з однією ведучою.

Після цього в ефірі розпочинається понад 30-хвилинна розмова іншої ведучої з гостями на актуальну тему дня, яка порушувалася у новинах. Упродовж обговорення в прямому ефірі вмикають сюжети на певну тему.

На каналі «UA: Буковина» наразі тестують формат. За задумом, «Сьогодні. Головне» має розпочинатися з топових новин регіону, після чого ведучі продовжуватимуть обговорювати порушену тему у сюжеті з гостями. Другу половину «Сьогодні. Головне» знову розчинає інформаційний випуск, який перетікає в інтерв’ю у студії. У студії працює відразу двоє ведучих  – інформаційного випуску і обговорення.

Однак не щодня у регіоні є топові сюжети. Тоді «Сьогодні. Головне» розпочинається 10-хвилинним новинним випуском і продовжується обговоренням однією чи кількох тем у студії.

Додамо, що «Медіа Група Україна» у 2017 році створила єдиний інформаційний мультиплатформовий бренд «Сьогодні». На каналі «Україна» виходять проєкти з такими назвами: «Сьогодні Ранок», «Сьогодні Ранок. Вихідний», «Україна Сьогодні», «Сьогодні День», «Сьогодні Ввечері», «Сьогодні Новини», «Сьогодні Live».  

Нагадаємо, на «UA: Першому» та «UA: Кримі» «Новини» виходять о 18:00, після чого з 18:22 до 19: 00 показують у прямому ефірі «Суспільну студію. Марафон».

Зазначимо, що упродовж 2020 року Національна суспільна телерадіокомпанія Україні впроваджує нову концепцію регіонального мовлення, згідно з якою всі філії працюватимуть як міжрегіональна платформа. 

Згідно з цією концепцією, філії працюватимуть за уніфікованою сіткою мовлення, в якій зменшиться кількість випусків новин і посилиться вечірня інформаційна година.  Під час інформаційної години до поданих фактів одразу мають додавати фаховий аналіз подій. Наразі у філіях не зменшили кількість випусків новин. 

Окрім вечірньої інформаційної години власного виробництва та новин, філії мають щоденні рубрики-історії для єдиного ранкового шоу «Ранок на Суспільному», включення в марафон «Суспільна студія», який транслюють усі канали НСТУ, та спеціальні проєкти на місцях. Також філії Суспільного співпрацюють зі сторонніми продакшнами, які виробляють для них проєкти на аутсорсі. Наразі за кошти НСТУ вийшли  тревел-шоу «Роздивись» («UA: Вінниця») і проєкт «Еко-люди» («UA: Суми»), а також «12 міфів про Донбас» за фінансової підтримки міжнародних партнерів Суспільного.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду