Телеканал «UA: Культура» покаже серіал «Століття Якова»

Телеканал «UA: Культура» покаже серіал «Століття Якова»

12:01,
25 Червня 2021
3287

Телеканал «UA: Культура» покаже серіал «Століття Якова»

12:01,
25 Червня 2021
3287
Телеканал «UA: Культура» покаже серіал «Століття Якова»
Телеканал «UA: Культура» покаже серіал «Століття Якова»
У День Конституції покажуть одразу всі 4 серії.

У День Конституції, 28 червня, о 17:45 на суспільному телеканалі «UA: Культура» транслюватимуть український драматичний мінісеріал «Століття Якова»

У вечірньому слоті вийде всі чотири серії, повідомили на корпоративному сайті Суспільного.

Серіал «Століття Якова» є екранізацією однойменного роману письменника, лауреата премії «Коронація слова» Володимира Лиса.

Події серіалу розгортаються паралельно у минулому та сьогоденні. Звичайному волинянину Якову Меху має виповнитися 100 років. За довге життя Яків встиг побачити все: він пройшов війну, пережив всі радощі та прикрощі любові, пізнав справжню дружбу та людську підлість. Він всього лиш хотів збудувати своє щастя, натомість йому довелося жити в часи великих історичних змін. Напередодні ювілею Яків згадує своє непросте, проте цікаве минуле, а перед глядачами відкривається картина життя цілого народу.

У телесеріалі зіграли відомі українські актори театру та кіно. Роль літнього Якова виконав заслужений артист України Станіслав Боклан, а молодого — заслужений артист України Роман Луцький. Також у серіалі зіграли відомі акторки Наталія ДоляГанна ТопчійЛюдмила Загорська та інші.

Нагадаємо, Суспільне уже показувало «Століття Якова». Прем’єра відбулася на «UA: Першому» 8 травня, у День пам‘яті та примирення.

Додамо, у 2016 році «Століття Якова» транслював телеканал «1+1».

Після прем'єри Інна Долженкова написала у статті «Кілька запитань до авторів серіалу "Століття Якова"»  на сайті «Детектор медіа», що перше враження від перегляду було настільки сильним, що після нього уві сні вона сперечалася з автором сценарію.

Фото: фейсбук-сторінка «Століття Якова»

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду