На «UA: Першому» покажуть фільм «Дике поле» за романом Сергія Жадана

На «UA: Першому» покажуть фільм «Дике поле» за романом Сергія Жадана

17:14,
19 Серпня 2020
4556

На «UA: Першому» покажуть фільм «Дике поле» за романом Сергія Жадана

17:14,
19 Серпня 2020
4556
На «UA: Першому» покажуть фільм «Дике поле» за романом Сергія Жадана
На «UA: Першому» покажуть фільм «Дике поле» за романом Сергія Жадана
24 серпня о 23:00 суспільний канал «UA: Перший» покаже стрічку Ярослава Лодигіна «Дике поле», знятої за романом Сергія Жадана «Ворошиловград».

Фільм анонсують в етері «UA: Першого».

За сюжетом, головний герой Герман змушений повернутися до рідного Донбасу, щоб розібратися із заправкою брата, який раптово поїхав. Там він зустрічається з реальними та вигаданими персонажами, друзями дитинства та місцевою мафією, яка намагається відібрати його бізнес. Несподівано для себе Герман усвідомлює, що захищає не лише бензоколонку, але й своє минуле, майбутнє та свій дім.

У команді фільму – режисер Ярослав Лодигін, який з серпня 2019 року обіймає посаду члена правління Суспільного, оператор Сергій Михальчук, автор роману Сергій Жадан, драматургиня та сценаристка Наталія Ворожбит, продюсер Володимир Яценко. 

У фільмі знялися: Олег МоскаленкоОлексій ГорбуновРуслана Хазіпова, Володимир ЯмненкоГеоргій ПоволоцькийЄвгенія МуцІгор Портянко та інші.

Фільм «Дике поле» вийшов у прокат 8 листопада 2018 року. У серпні 2019 року канал «Україна» показав телевізійну прем’єру «Дикого поля».

Як писав «Детектор медіа», у 2016 році проект фільму «Ворошиловград» переміг у Дев’ятому пітчингу Держкіно, набравши найбільшу кількість балів серед усіх проектів – 43. 2 грудня 2016 року українська компанія Limelite, швейцарська Film Brut і Держкіно України уклали контракт на виробництво повнометражного ігрового фільму «Ворошиловград». Бюджет стрічки складає 30,98 млн грн (1 млн 100 тисяч євро), половину із цих коштів (15,49 млн грн) надало Держкіно.

Додамо, 23 серпня «UA: Перший» покаже прем’єру власного фільму «Мій прапор». Повтор відбудеться 24 серпня о 16:00. Автори стрічки розкажуть історії трьох мешканців Донбасу, які під час окупації регіону 2014 року залишилися вірними Україні й національному стягові.

До 29-ї річниці незалежності України філії Суспільного мовлення підготували серії відеоісторій, прем’єра яких відбудеться в прямому ефірі ранкового міжрегіонального шоу «Ранок на Суспільному».

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду