На «Українському радіо» прозвучить аудіосеріал «Цікава Конституція»

На «Українському радіо» прозвучить аудіосеріал «Цікава Конституція»

14:13,
4 Червня 2021
2277

На «Українському радіо» прозвучить аудіосеріал «Цікава Конституція»

14:13,
4 Червня 2021
2277
На «Українському радіо» прозвучить аудіосеріал «Цікава Конституція»
На «Українському радіо» прозвучить аудіосеріал «Цікава Конституція»
Усі епізоди документального аудіосеріалу створено у форматі особистої розмови Марти Мольфар зі слухачем «Українського радіо».

7 червня в ефірі «Українського радіо» відбудеться прем'єра документального аудіосеріалу «Цікава Конституція», приуроченого до 25-ї річниці Основного Закону України. Кожен з випусків обговорює один з 15 розділів Конституції України.

Про це йдеться на сайті «Українського радіо».

Аудіосеріал «Цікава Конституція» створено за підтримки Українського культурного фонду компанією «Лесной продакшен», яка виробляє для «Українського радіо» програму «Нічна вахта».

Саме у рамках нічного шоу о 00:35 виходитиме проєкт, повтор о 14:30.

До циклу проєкту «Цікава Конституція» увійшло 15 програм, хронометражем від 12 до 18 хвилин.  Автор ідеї й керівник проєкту – Євген Лєсной. Головним голосом програми стала ведуча Марта Мольфар, яка ставить запитання. Ведучий Дмитро Лавров начитує статті Конституції.

Гостями проєкту «Цікава Конституція» будуть співавтор Основного Закону, депутат кількох скликань Верховної Ради України Іван Заєць, суддя Конституційного Суду України у відставці, депутат ВРУ перших трьох скликань Віктор Шишкін, науковий консультант з правових питань Центру Разумкова, суддя Конституційного Суду у відставці Петро Стецюк, програміст і науковець, відомий захисник української мови Святослав Літинський, заслужений художник України, геральдист Олекса Руденко та інші.

Допомогу проєкту надали журналістки Олена Холоденко та Олена Шарпанська. Консультаційну підтримку з питань постпродакшену та саунд-дизайну надав Дмитро Гудов.

Нагадаємо, Євген Лєсной тривалий час працював на різних телеканалах у Росії, однак через рік після початку війни, у 2015-му, переїхав до України. Він долучився до менеджменту муніципального каналу «Київ» наприкінці 2019 року. 1 червня 2020 року він повідомив, що залишив посаду креативного продюсера телеканалу «Київ» та звільнився за згодою сторін.

Із 1 серпня 2019 року на «Українському радіо» виходить прямоефірна щоденна програма «Нічна вахта», яку Євген Лєсной виробляє з командою. У квітні 2021 року стартував третій сезон програми.

Посилання за темою:

Євген Лесной створив аудіопрограму «Цікава Конституція» за підтримки УКФ

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду