В Україні святкують День Конституції: що покаже Суспільне

В Україні святкують День Конституції: що покаже Суспільне

09:26,
28 Червня 2021
3334

В Україні святкують День Конституції: що покаже Суспільне

09:26,
28 Червня 2021
3334
В Україні святкують День Конституції: що покаже Суспільне
В Україні святкують День Конституції: що покаже Суспільне
До 25–та річниця прийняття Конституції «UA: Перший» підготував спецефір «Суспільна студія. Моя Конституція. 25 років».

Сьогодні, 28 червня, суспільний телеканал «UA: Перший» транслює спеціальний ефір «Суспільна студія. Моя Конституція. 25 років» до 25–ої річниці прийняття Верховною Радою Конституції України. Трансляція відбувається спільно з парламентським телеканалом «Рада».

У студії працюють ведучі Інна Неродик та Роман Сухан

Із площі Конституції включатиметься Ігор Шавро, який буде одним з ведучих спільного ефіру з телеканалом «Рада». У парі з Ігорем працюватиме ведуча Олександра Бондарчук.

Біля пам’ятника Пилипу Орлику на столичній Алеї лип глядачів Суспільного мовника вітатиме ведуча «Суспільної студії» Інна Москвіна

Під час спецефіру глядачі дізнаються як українським парламентом приймалася Конституція в 1996 році, наскільки складною була конституційна ніч, як вирішувалися принципові питання Криму і прапора. Також покажуть хронологію внесення змін до головного законодавчого документа країни, ставлення українців до Дня Конституції та наскільки добре наші співвітчизники знають свої права та обов'язки, прописані в основному законі країни. 

Історичну довідку для глядачів надасть історик, автор сценарію документального серіалу «Колапс: як українці зруйнували імперію зла» Олександр Зінченко. Крім того, відбудеться трансляція наживо урочистого засідання Верховної Ради України та ексклюзивне інтерв’ю з головою парламенту Дмитром Разумковим

Спецефір триватиме до 13:00. Також сьогодні у 21:35 вийде у прямому ефірі суспільно-політичне токшоу «Зворотний відлік».

Додамо, 28 червня О 12:20 суспільний телеканал «UA: Культура» покаже прем’єру телеверсії концерту проєкту «Я — Віртуоз!».Юні талановиті музиканти виступатимуть разом із Симфонічним оркестром Українського радіо під орудою народного артиста України Володимира Шейка.

О 17:45 на «UA: Культурі» транслюватимуть український драматичний мінісеріал «Століття Якова»

Варто зазначити, в Україні сьогодні, 28 червня, відзначається державне свято – День Конституції. Цього дня 1996 року о 9 годині 18 хвилин, після майже доби безперервної роботи, Верховна Рада ухвалила прийняла і ввела в дію Конституцію. 

Сьогодні у Києві о 09:00 розпочалися урочисті заходи. О 10.00 відбулося підняття Державного прапора України на Площі Конституції. Об 11.00 –  урочисте засідання Верховної Ради. Пленарних засідань цього дня не буде. Впродовж дня в парламенті триватимуть просвітницькі заходи до Дня Конституції, а о 20.00 на Площі Конституції відбудеться концерт класичної музики у виконанні Державного естрадно-симфонічного оркестру.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
X
12:30 / 29.06.2021
С тем , что креативщики Суспильного тупы , согласен.
презумпція оптимізму
13:42 / 28.06.2021
Тупий до нестями ефір. Достатньо побачити скріншот, що на початку статті : вухо Мороза і стовп посередені кадру. Просто крутезний креатив.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду