Нові цікавинки Суспільного для дітей та молоді

Нові цікавинки Суспільного для дітей та молоді

12:29,
2 Червня 2021
1725

Нові цікавинки Суспільного для дітей та молоді

12:29,
2 Червня 2021
1725
Нові цікавинки Суспільного для дітей та молоді
Нові цікавинки Суспільного для дітей та молоді
До Дня захисту дітей Вадим Міський, якого обрали у наглядову раду Національної суспільної телерадіокомпанії України від громадських об'єднань та асоціацій, що діють у сфері захисту інтересів дітей та молоді, підготував підбірку топових цікавинок від Суспільного мовлення для дітей та молоді.

Традиційно до Дня захисту дітей публікую підбірку топових цікавинок від Суспільного мовлення для дітей та молоді: 

  • Проект «Шо? Як?», що вийшов на «UA: Першому», знайомить юних глядачів зі світом несподіваних відкриттів і наукових експериментів. Наприклад, обговорюють питання «Звідки береться світло?», «Як бачить змія?», «Що можна побачити у космосі?», «Що таке ГМО?». Разом з ведучим Олександром Колядою таємниці навколишнього світу розкриває команда допитливих дітлахів, які допомагатимуть проводити експерименти й вивчати закони природи.
  • Про історію українського скаутського руху — слухайте у трисерійному радіофільмі «Пласт. Український скаутинг» від Українського радіо та Радіо Культура, який створила Нелля Даниленко.
  • Молодіжне інформаційно-розважальне Радіо «Промінь», точно найкраще радіо для широкої молодіжної аудиторії. Там виходить чудове ранкове шоу, а також програма Майкла Щура і не тільки. Мережа «Променя» за останні роки істотно зросла і зараз охоплює 64 населених пункти у 24 областях України, серед них 19 — обласні центри. В Києві слухайте на 97.2 FM, всі частоти тут: ukr.radio/maps. Також слухайте в додатку suspilne.radio на Android та iOS.
  • Онлайн-радіостанція «Казки», які записані командами Українського радіо та цифрових платформ НСТУ за участі зірок шоу-бізнесу. Якщо ви вже виросли, вам все одно буде цікаво, спробуйте!
  • Слухайте та дивіться нові випуски Проекту талантів «Я – віртуоз!» від Симфонічного оркестру Українського радіо (відео тут і тут), що відкриває юних українських виконавців-інструменталістів для широкої аудиторії радіо та телебачення.
  • Для поціновувачів класики — «Вечірня колисанка» на Радіо Культура виходить щодня о 20:50, частота в Києві – 97.6 FM, ще у 48 населених пунктах є власні частоти.
  • Пізнавальна передача «Модуль знань» для школярів — щодня на Українському радіо, найбільшій радіомережі та найпопулярнішому розмовному радіо країни, а також на Радіо Культура, виходить о 16:10. Слухайте УР на 105 FM в Києві та ще у близько двох сотнях населених пунктів

А хто не бачив, то дуже раджу передивитися попередні розкішні телепроекти: лялькове шоу «Додолики» для малят від «UA: Першого», унікальний формат для українського ТБ — про дружбу, взаємопідтримку, вирішення проблем, з якими стикаються сучасні діти. А також молодіжний (і не тільки) скетчком «Лайфхак українською» від «UA: Першого», з яким ви легко опануєте грамотну українську мову.

Окремо варто розповісти про роботу Наглядової ради Суспільного мовлення з уніфікації підходів до створення дитячого та молодіжного контенту та підвищенню пріоритетності цього напряму роботи в компанії.

На початку 2017 року за моєю ініціативою Наглядова рада визначила одним із шести основних напрямів діяльності НСТУ такий: «Особливий акцент має бути зроблений на мовлення для дитячої та молодіжної аудиторії, спрямоване на формування цінностей та компетентностей нових членів суспільства, спроможних успішно конкурувати у сучасному відкритому світі та, водночас, гарантувати для себе постійну безпеку середовища існування».

На виконання завдань в межах цього напряму була розроблена та затверджена наприкінці 2020 року Концепція дитячого та підліткового мовлення, втілення якої дозволить підвищити пріоритетність роботи з аудиторіями дітей, підлітків, юнаків, а також їхніх батьків, дідусів і бабусь, разом з якими діти споживають медіаконтент.

Цьогоріч уперше відбувся  мистецький конкурс, за результатами якого замовили виробництво контенту у зовнішніх продакшенів, при цьому контент має відповідати Концепції дитячого та підліткового мовлення. Усього в конкурсах узяло участь 44 проекти. За результатами усіх етапів перемогу здобули п'ять українських компаній-виробників, і вже цього року розпочнеться виробництво чотирьох проектів-переможців.

Крім згаданих проектів, також плануємо проведення нашого традиційного мега-івенту, що збирає біля екранів та приймачів мільйонні аудиторії кожного листопада — Радіодиктант національної єдності. Не пропустіть!

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду