Суспільні канали продовжать показувати двічі на день Телепродажі

Суспільні канали продовжать показувати двічі на день Телепродажі

14:30,
11 Червня 2020
2994

Суспільні канали продовжать показувати двічі на день Телепродажі

14:30,
11 Червня 2020
2994
Суспільні канали продовжать показувати двічі на день Телепродажі
Суспільні канали продовжать показувати двічі на день Телепродажі
Канали Суспільного мовлення «UA: Перший» і «UA: Культура» продовжать щодня у двох блоках показувати Телепродажі хронометражем 15 хвилин.

Цю інформацію сайту «Детектор суспільного мовлення» підтвердили у пресслужбі Суспільного.

«Договір з Телепродажем не закінчується. На телеканалах "UA: Перший" та "UA: Культура" щодня виходить по два блоки Телепродажів тривалістю 15 хвилин», – зазначили на Суспільному.

У перші два тижня червня у телепрограмі «UA: Першого» Телепродаж (на комерційних умовах) вазаний один раз – о 16:22. У телепрограмі «UA: Культури» не зазначені Телепродажі, проте два блоки наразі показують у рамках дитячих фільмів чи мультфільмів, які канал транслює другий тиждень з початку червня з 12:28 по 14:23.

В одному з коментарів на фейсбук-сторінці журналістки Ольги Жук член правління Суспільного мовлення, відповідальний за платформу телебачення, Ярослав Лодигін сказав, що у компанії зараз працюють над створенням редакційної політики щодо реклами на суспільних телеканалах і плануюють «на вході контролювати зміст рекламних проявів краще». Також він зазначив, що від телепродажів на «UA: Першому» мають намір скоро відмовитися взагалі.

Проте цю інформацію офіційно у НСТУ не підтвердили, імовірно це далекоглядні плани.

«Про редакційну політику реклами зможемо повідомити згодом», – сказали на Суспільному в офіційній відповіді «Детектору суспільного мовлення».

Варто зазначити, що певний відсоток грошових надходжень від реклами спрямовують на нарахування винагород голові правління, членам правління та іншим співробітникам Суспільного мовлення.

Голова та члени правління отримували та отримують винагороду щомісячно відповідно до умов укладених з ними контрактів, про це йдеться в «Інформації про затвердження звіту про винагороду членів наглядової ради та/або звіту про винагороду членів виконавчого органу», яка опублікована на корпоративному сайті Суспільного.

Наприклад, голові правління Зурабу Аласанії, членам правління Інні Гребенюк і Миколі Чернотицькому «за підсумками роботи за місяць виплачувалася премія у розмірі 1% від усіх грошових надходжень телерадіокомпанії за попередній місяць від реклами, повідомлень про спонсорів (спонсорство) та інших послуг на каналах ефірного, багатоканального та супутникового телерадіомовлення Телерадіокомпанії (без ПДВ)».

Сума преміювання голови правління НСТУ Зураба Аласанії за вказаними показниками становила 126,27 тис. грн., членів правління НСТУ Миколи Чернотицького та Інни Гребенюк – 126,28 тис. грн. про це зазначено у звіті про винагороду.

Члену правління Дмитру Хоркіну «за підсумками роботи за місяць виплачувалася премія у розмірі 3% від усіх грошових надходжень телерадіокомпанії за попередній місяць від реклами, повідомлень про спонсорів (спонсорство) на загальнонаціональних каналах ефірного, багатоканального та супутникового радіомовлення Телерадіокомпанії (без ПДВ)».

Члену правління Ярославу Лодигіну «за підсумками роботи за місяць виплачувалася премія у розмірі 3% від усіх грошових надходжень Телерадіокомпанії за попередній місяць від реклами, повідомлень про спонсорів (спонсорство) на загальнонаціональних каналах ефірного, багатоканального та супутникового телемовлення Телерадіокомпанії (без ПДВ)».

Варто зазначити, що Дмитро Хоркін отримує меншу премію за Ярослава Лодигіна, оскільки йому нараховують відсоток від реклами на радіо, де реклама дешевша за телебачення. Його сума преміювання становила 95,92 тис. грн, йдеться у звіті.

Розмір премії Ярослава Лодигіна залежить від відсотка реклами на телебаченні. Сума преміювання Ярослава Лодигіна за вказаними показниками становила 238,99 тис. грн, звітують на Суспільному.

«Досягненням ПАТ "НСТУ" у 2019 році стало активне оперування можливостями здійснення комерційної діяльності, зокрема щодо розміщення на платформах ПАТ "НСТУ" реклами (у тому числі спонсорство, телепродаж, політична агітація), що дало змогу залучити до бюджету телерадіокомпанії у 2019 році надходження у сумі 65,08 млн грн (якщо порівнювати: у 2018 році - 50,28 млн грн, у 2017 році - 30,11 млн грн)», – зазначено у звіті про винагороди.  

Нагадаємо, наглядова рада НСТУ погодила звіт про фінансово-господарську діяльність та затвердила інформацію емітента цінних паперів за 2019 рік. Корпоративний секретар ПАТ «НСТУ» Микола Дроздовський під час засідання наглядової ради сказав, що звіт про винагороду правління в НСТУ складається вперше. Зокрема з річної інформації емітента цінних паперів відомо, що розмiр виплаченої винагороди для голови правління НСТУ Зураба Аласанії у 2019 році становив 1 373 642,64 грн., для членів правління НСТУ Інни Гребенюк  – 1 000 255.58 грн, Олександри Кольцової  – 508 817.39 грн., Ярослава Лодигіна – 561 626,71 грн., Родiона Никоненка  – 748 856.77 грн., Миколи Чернотицького  – 1 013 395.94 грн., Дмитра Хоркіна  – 441 490,87 грн.

Фото: скріншот реклами на каналі «UA: Культура» у рамках трансляції фільму-казки «Хоробрий кравчик»

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду