«Євробачення-2021»: результати жеребкування залишаться з минулого року

«Євробачення-2021»: результати жеребкування залишаться з минулого року

10:52,
20 Листопада 2020
1683

«Євробачення-2021»: результати жеребкування залишаться з минулого року

10:52,
20 Листопада 2020
1683
«Євробачення-2021»: результати жеребкування залишаться з минулого року
«Євробачення-2021»: результати жеребкування залишаться з минулого року
Зазвичай жеребкування півфіналів «Євробачення» відбувається у січні.

Референтна група «Євробачення» вирішила не проводити нового жеребкування півфіналів у січні 2021 року і залишити в силі результати жеребкування з 2020-го року.

Про це йдеться на офіційному сайті «Євробачення».

Через пандемію коронавірусу у 2020 році «Євробачення» з двома півфіналами і фіналом було скасоване. Квитки на три шоу були заморожені. Замість конкурсу організатори провели онлайн-концерт, в якому зі своїх домівок виступили всі учасники «Євробачення-2020».

Зважаючи на те, що у конкурсі «Євробачення-2021» візьме участь та сама 41 країна, що і мали б змагатися у 2020-му, організатори вирішили не проводити нового жеребкування півфіналів.

«Оскільки участь в конкурсі візьме та ж 41 країна, чиї учасники повинні були співати в травні в Роттердамі, референтна група "Євробачення" вирішила не проводити нового жеребкування в січні. Це означає, що країни, яким в цьому році випало брати участь у першому та другому півфіналах, залишаться в тих же списках в Роттердамі в 2021 році», – зазначено на сайті конкурсу.

У референтній групі підкреслили, що прийняте рішення «має сенс» як для учасників, так і для глядачів, які купили квитки на півфінали за участю конкретних країн.

Країни «великої п’ятірки» теж виступатимуть у тих півфіналах, що мали б і в 2020-му році. За представників цих країн не можна голосувати у півфіналах, вони разом із представником країни, яка приймає конкурс, проходять автоматично у фінал. Хоча ці країни будуть голосувати у півфіналах за інших учасників.   

У першому півфіналі виступлять Німеччина, Італія та Нідерланди.

У другому півфіналі – Франція, Іспанія та Великобританія.  


У першому півфіналі, який відбудеться 18 травня 2021 року, змагатимуться виконавці з Німеччини, Італії, Нідерландів, Північної Македонії, Білорусі, Литви, Швеції, Словенії, Австралії, Ірландії, Росії, Норвегії, Кіпру, Хорватії, Азербайджану, Мальти, Ізраїлю, України, Румунії та Бельгії.

У другому півфіналі, який має відбутися 21 травня 2021 роки, візьмуть участь конкурсанти з Франції, Іспанії, Великобританії, Австрії, Молдови, Польщі, Сан–Марино, Сербії, Ісландії, Чехії, Греції, Естонії, Данії, Болгарії, Швейцарії, Фінляндії, Вірменії, Латвії, Грузії, Португалії та Албанії.

Також відомо, що співак  Жангу Макрой (Jeangu Macrooy), який представлятиме Нідерланди у 2021-му році, виступить у фіналі під номер 23.

Фінал «Євробачення-2021» пройде 22 травня в Роттердамі в концертному залі Ahoy із слоганом «Відкривайся» (Open Up).

Нагадаємо, через поширення COVID-19 у березня 2020 року «Євробачення-2020» скасували.

Частина країн-учасниць приняли рішення, що їхні представники виступлять у наступному році. Україна серед них. Гурт Go_A представлятиме Україну на «Євробаченні-2021». Для цього їм потрібно буде написати нову пісню.

Організатори  «Євробачення-2021» розробили чотири варіанти проведення конкурсу.

Відомо, що Роттердам стане містом-господарем «Євробачення-2021». Дизайн сцени для «Євробачення-2020» повернеться у 2021 році. Шанталь Янзен, Ян Сміт, Едсілія Ромблі та Ніккі де Ягер (Nikkie Tutorials) повернуться в ролі ведучих в 2021 році. Також тема 65-го пісенного конкурсу Євробачення залишиться без змін — Open Up («Відкривайся»).

У жовтні 2020 року організатори оголосили, що в «Євробаченні-2020» візьме участь 41 країна. 

Фото: сайт eurovision.tv

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду