Гурт Go-A представлятиме Україну на «Євробаченні-2021»

Гурт Go-A представлятиме Україну на «Євробаченні-2021»

18:56,
18 Березня 2020
3894

Гурт Go-A представлятиме Україну на «Євробаченні-2021»

18:56,
18 Березня 2020
3894
Гурт Go-A представлятиме Україну на «Євробаченні-2021»
Гурт Go-A представлятиме Україну на «Євробаченні-2021»
Національна суспільна телерадіокомпанія України запропонувала гурту Go-A представляти Україну на наступному «Євробаченні 2021 року». Артисти погодилися.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала директорка з управління персоналом НСТУ Вікторії Сидоренко.

«Суспільне мовлення запропонувало переможцям цьогорічного нацвідбору гурту Go-A представляти Україну на наступному "Євробаченні" 2021 року. Це переможці, яких обрала країна, і таке рішення в цій ситуації буде найбільш справедливим», – зазначила вона.

Пані Сидоренко сподівається,  що фанати нацвідбору підтримають цю пропозицію.

«Нам прикро, що цього року не вдасться взяти участь у чудовій музичній події. Але здоров’я та життя людей – найперший пріоритет. Тому зараз долаємо всі виклики, а наступного року чекаємо крутого виступу України на "Євробаченні" 2021 року», – написала Вікторія Сидоренко. 

Гурт Go-A повідомив у Facebook, що погодився з цим рішенням і  представлятиме Україну наступного року на Євробаченні 2021 року.

Голова правління НСТУ Зураб Аласанія пообіцяв, що Суспільний мовник допомогатиме гурту у підготовці у 2021 році.

Телеканали «UA: Перший» та СТБ у 2021 році не проводитимуть додатковий національний відбір.

«Наші партнери та колеги, телеканал СТБ, згодні з таким рішенням. Натомість усе стосовно інших відносин між нами — чи продовжити строк договору на "втрачений" рік (2021 року закінчується дія договору щодо нацвідбору між Суспільним мовником та СТБ) — вирішимо вже в робочому порядку», — додав Зураб Аласанія. 

Як писав «Детектор медіа», 18 березня 2020 року «Євробачення-2020» скасували. Європейська мовна спілка, мовники-організатори конкурсу у Нідерландах і місто-господар конкурсу Роттердам прийняли рішення, що через поширення COVID-19 по всій Європі змушені відмовитися від прямоефірних шоу.

Наразі розглядають провести «Євробачення» у 2021 році у Роттердамі.

Нагадаємо, «Євробачення-2020» мало відбутися 12, 14 та 16 травня 2020 року в Роттердамі, Нідерланди. 

Два півфінали і фінал «Євробачення-2020» в Україні мали транслювати «UA: Перший» і СТБ.

У 2020 році фінансову підтримку переможцю національного відбору під час підготовки, поїздки й перебування на конкурсі мало надавати Суспільне мовлення. СТБ за власний кошт проводив національний відбір. 

На національному відборі перемогу здобув  гурт Go-A з піснею «Соловей» (Solovey). 25 лютого 2020 року музиканти і НСТУ підписали договір і розпочали підготовку до виступу в Роттердамі. 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду