«Євробачення-2020» скасували

«Євробачення-2020» скасували

15:47,
18 Березня 2020
3178

«Євробачення-2020» скасували

15:47,
18 Березня 2020
3178
«Євробачення-2020» скасували
«Євробачення-2020» скасували
Європейська мовна спілка (ЄМС) повідомила про скасування міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2020», який мав відбутися у травні у Роттердамі (Нідерланди).

Про це йдеться на офіційному сайті ЄМС.

Організатори пояснили, що упродовж кількох останніх тижнів досліджували безліч альтернативних варіантів, які дозволили б провести «Євробачення-2020».

«Однак невизначеність, створена поширенням COVID-19 по всій Європі, та обмеження, яке ввели у Нідерландах і країнах, що беруть участь у конкурсі, означає, що ЄМС прийняла важке рішення про неможливість продовження прямого ефіру, як було заплановано», – повідомляють організатори.

В ЄМС зазначили, що «Євробачення» не відбудеться вперше за останні 64 роки.  

Наразі організатори, до складу яких входять ЄМС, мовники NPO, NOS, AVROTROS і місто Роттердам, продовжують перемовини про проведення «Євробачення» в 2021 році.

В ЄМС віддати належне всій команді, яка готувала конкурс у Нідерландах і 41 країні-часниці за старанну підготовку до конкурсу у 2020 році.

Нагадаємо, «Євробачення-2020» мало відбудтися 12, 14 та 16 травня 2020 року в Роттердамі, Нідерланди. 

Два півфінали і фінал «Євробачення-2020» в Україні мали транслювати «UA: Перший» і СТБ.

У 2020 році фінансову підтримку переможцю національного відбору під час підготовки, поїздки й перебування на конкурсі мало надавати Суспільне мовлення. СТБ за власний кошт проводив національний відбір. 

На національному відборі перемогу здобув  гурт Go-A «Соловей» (Solovey). 25 лютого 2020 року музиканти і НСТУ підписали договір і розпочали підготовку до виступу в Роттердамі. 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду