Організатори «Євробачення-2021» відмовилися від традиційного проведення конкурсу

Організатори «Євробачення-2021» відмовилися від традиційного проведення конкурсу

19:22,
3 Лютого 2021
12586

Організатори «Євробачення-2021» відмовилися від традиційного проведення конкурсу

19:22,
3 Лютого 2021
12586
Організатори «Євробачення-2021» відмовилися від традиційного проведення конкурсу
Організатори «Євробачення-2021» відмовилися від традиційного проведення конкурсу
Живі виступи конкурсанів на аренті у присутності великої кількості глядачів був сценарієм А. Наразі розглядають три інші варіанти проведення конкурсу.

Третього лютого Європейська спілка мовників (ЄМС) оголосила, що відмовилася від проведення пісенного конкурсу «Євробачення-2021» у звичайному форматі.

Про це йдеться на сайті конкурсу.

Згодом організатори повідомлять, яким буде остаточний варіант сценарію конкурсу.

Наразі організатори зосередять свої зусилля на сценарії В – «Євробаченні» із соціальним дистанціюванням і виступами артистів у Роттердамі.

Виконавчий директор конкурсу Мартін Остердаль сказав, що здоров’я та безпека всіх учасників «Євробачення» — від команди організаторів до артистів — пріоритет організаторів.

«Ми уважно стежимо за розвитком ситуації в усьому світі та продовжуємо вивчати й планувати три оновлені сценарії (B, C та D), вперше оголошені восени минулого року», — зазначив він.

На даний момент залишаються три актуальних варіанти:

Варіант B: Пісенний конкурс Євробачення із соціальним дистанціюванням на 1,5 м

Усі присутні на «Євробаченні» у Роттердамі повинні будуть дотримуватися соціальної дистанції та постійно залишатися на відстані 1,5 м одне від одного.

Аналогічно буде проведено 9 шоу з глядачами в арені, однак за обмеженої кількості присутніх, щоб забезпечити соціальне дистанціювання.

Команди від кожного мовника-учасника приїдуть до Роттердама, проте кількість осіб у кожній делегації буде обмежено. Так само буде обмежено кількість дозволеної преси. Заходи в Роттердамі і навколо нього буде адаптовано відповідно.

Через зменшення місця для глядачів при цьому варіанті доведеться розробити новий план розсадки в залі. У такому разі проводитиметься справедливе жеребкування, щоб визначити, хто зможе відвідати кожне шоу. Більше відповідної інформації з’явиться в перші місяці 2021 року. Усім тим, кому не пощастить під час жеребкування, буде, неодмінно, в повному обсязі відшкодовано вартість придбаних квитків.

Варіант C: Пісенний конкурс «Євробачення» з обмеженим пересуванням

Пісенний конкурс «Євробачення», вірогідно, також із дотриманням соціальної дистанції, в арені Ahoy у Роттердамі, як і в варіанті B, з дев’ятьма шоу та обмеженою кількістю глядачів у залі. 

Якщо будь-які з делегацій не матимуть змоги приїхати до Роттердама, їхні артисти виступатимуть зі своєї країни.

Зведення усіх виступів в шоу відбуватиметься в Роттердамі. Виступ учасників від тих країн, яким буде дозволено подорожувати, а також номери відкриття шоу та під час перерв відбуватимуться наживо.

Варіант D: Пісенний конкурс «Євробачення» в умовах локдауну

Якщо Нідерланди знову опиняться в ситуації на зразок локдауну, «Євробачення» відбуватиметься без аудиторії і, ймовірно, без заходів в Роттердамі та навколо нього.

Усі виступи учасників відбуватимуться в їхніх країнах та будуть зведені в арені Ahoy у Роттердамі на зразок того, що ми побачили під час дитячого пісенного конкурсу «Євробачення» в листопаді 2020 року.

Нагадаємо, через поширення COVID-19 у березня 2020 року «Євробачення-2020» скасували.

Частина країн-учасниць приняли рішення, що їхні представники виступлять у наступному році, серед них і Україна. Гурт Go-A представлятиме Україну на «Євробаченні-2021». Для цього їм потрібно написати нову пісню.

У 2020 році організатори  «Євробачення-2021» розробили чотири варіанти проведення конкурсу.

Відомо, що Роттердам стане містом-господарем «Євробачення-2021». Дизайн сцени для «Євробачення-2020» повернеться у 2021 році. Шанталь Янзен, Ян Сміт, Едсілія Ромблі та Ніккі де Ягер (Nikkie Tutorials) повернуться в ролі ведучих в 2021 році. Також тема 65-го пісенного конкурсу Євробачення залишиться без змін — Open Up («Відкривайся»).

В «Євробаченні-2021» візьме участь 41 країна. 18 травня 2021 року стартує перший півфінал, 20 травня – другий півфінал, 22 травня – фінал.

До 10 березня має стати відомо, яку саме пісню гурту Go-A  оберуть члени журі для «Євробачення-2021».

Фото: фейсбук-сторінка Go-A Band

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду