На «UA: Першому» стартує нова фольклорна програма «Країна пісень»

На «UA: Першому» стартує нова фольклорна програма «Країна пісень»

16:40,
15 Квітня 2020
5092

На «UA: Першому» стартує нова фольклорна програма «Країна пісень»

16:40,
15 Квітня 2020
5092
На «UA: Першому» стартує нова фольклорна програма «Країна пісень»
На «UA: Першому» стартує нова фольклорна програма «Країна пісень»
«Країна пісень» виходитиме на «UA: Першому» щосуботи о 15:00. Ведучими програми стали етноспівачка Іванка Червінська та лідер гурту «Мандри» Сергій Фоменко, які мандрують Україною і збирають автентичні пісні та унікальні історії про їх виконавців.

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

Прем’єра «Країни пісень» відбудеться у понеділок, 20 квітня.  О 15:00 вийдуть одразу два випуски, надалі, з 25 квітня,програма виходитиме щосуботи.

Перший сезон охоплює 12 епізодів і має назву «Легенди».

Ведучі нової програми «Країна пісень» етноспівачка Іванка Червінська та лідер гурту «Мандри» Сергій Фоменко

Під гаслом «Зворушливі історії простих людей» програма розповість про життя співаків із народу: священника, який керує фольклорним колективом, двох жінок, що відроджують старовинні обряди у своєму селі, чоловіка, який збирає народні інструменти й навіть сам їх майструє.

Виконавчий продюсер творчого об’єднання розважального мовлення телеканалу «UA: Перший» Станіслав Мєдвєдєв зазначив, що «Країна пісень» — це люди, для яких народна пісня не лише слова, покладені на музику. Це можливість спілкуватися з однодумцями, це історія предків, а для декого — навіть сенс життя.

У «Країні пісень» прозвучать як популярні, так і рідкісні композиції. Глядачі познайомляться з різними колективами й виконавцями. У кожному з епізодів вони співатимуть народні пісні, розкажуть про їхнє походження та поділяться історіями з власного життя, які нікого не залишать байдужим. 

Також у кожному випуску програми ведучі Іванка Червінська та Сергій Фоменко приготують із героями програми страви за старовинними рецептами.

Як писав «Детектор медіа», програма «Фольк-music» з Оксаною Пекун виходила на Першому каналі українського телебачення з вересня 2008 року. 

25 листопада 2018 року програма «Фольк-music» вийшла в новому форматі як «UA: Фольк» із новим тимчасовим ведучим Тімуром Мірошниченком.

Після переформатування програми Оксана Пекун та народні артисти звернулися до Президента з проханням повернути на «UA: Перший» «Фольк-music». 

Тодішня членкиня правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Олександра Кольцова, яка вповідала за розважальний напрям діяльності, сказала в інтерв’ю  «Детектору медіа», що народній пісні на Суспільному нічого не загрожує.

Влітку 2019 року Національна суспільна телерадіокомпанія України розпочала підготовку нового сезону програми «UA: Фольк» на «UA: Першому» і запрошувала взяти участь у шоу фольклорні колективи. До кінц року проєкт був готовий до запуску. У компанії вичікували слушної нагоди для старту. Наразі програма має нову назву «Країна пісень». 

Варто зазначити, що основні виходи і повтори програми «UA:Фольк»  одні з науспішніших програм на Суспільному «Успіх в основному серед аудиторії 50-, на яку вона арієнтована. Серед 18-54 (50+) програма має низький індекс частки, проте має позитивну динаміку, тобто програма може мати успіх серед цієї аудиторії, якщо її зацікавити», – прозвітували у НСТУ.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду