Вищий господарський суд залишив в силі рішення на користь «Укртелефільм»

Вищий господарський суд залишив в силі рішення на користь «Укртелефільм»

13:10,
12 Липня 2016
2226

Вищий господарський суд залишив в силі рішення на користь «Укртелефільм»

13:10,
12 Липня 2016
2226
Вищий господарський суд залишив в силі рішення на користь «Укртелефільм»
Вищий господарський суд залишив в силі рішення на користь «Укртелефільм»
«Укртелефільм» нарешті переміг у довгій судовій тяганині, Вищий господарський суд 11 липня 2016 року скасував постанову апеляційної інстанції, залишивши в силі рішення першої інстанції.

11 липня 2016 року відбулося засідання Вищого господарського суду за касаційною скаргою прокурора і представників студії «Укртелефільм» щодо скасування постанови апеляційної інстанції і щодо того, щоб залишити в силі рішення першої інстанції на користь «Укртелефільму». Вищий господарський суд ухвалив рішення на користь Студії «Укртелефільм».

Про це в коментарі «Детектору медіа» повідомила юрист Національної телекомпанії Олена Любченко.

Нагадаємо, ця справа стосується заяви «Укртелефільма» щодо визнання незаконним договору, який був підписаний між «Інтерінвестсервісом» і ТОВ «Сілтек ЛТД». Відповідно до цього договорю компанія «Інтерінвестсервіс» незаконно передала згідно з інвестиційним договором компанії ТОВ «Сілтек ЛТД» 80 квартир, які належали ДП «Укртелефільм». Студія подала в суд і виграла суд в першій інстанції. А потім апеляційна інстанція залишила позов «Укртелефільму» без задоволення.

Наразі Держкомтелерадіо вирішує питання про призначення нового керівника «Укртелефільму». Держкомтелерадіо розробив проект постанови про реформування студії «Укртелефільм» в ПАТ. Проект направлений на погодження до заінтересованих органів.

Нагадаємо, через саботаж виконання закону про Суспільне мовлення студією «Укртелефільм» були внесені зміни до закону і студію виведено за рамки першого етапу. Крім того, студія перебуває в низці судових процесів.

За чинним законодавством, «Укретелефільм», Національна радіокомпанія України, державна телерадіокомпанія «Культура» та всі обласні й регіональні державні телерадіокомпанії мають спершу приєднатися до Національної телекомпанії України (НТКУ), після чого на їхній базі має бути створено НСТУ.

Нині вже всі суб’єкти реформування приєдналися до НТКУ, крім «Укртелефільму». Фактичний саботаж «Укртелефільмом» процесу приєднання до НТКУ призвів до неможливості створити ПАТ «НСТУ».

Щоб подолати саботаж і мати можливість створити ПАТ «НСТУ», 15 березня народні депутати з Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики зареєстрували законопроект № 4232.

13 квітня Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики рекомендував Верховній Раді прийняти проект закону №4232 в першому читанні та в цілому.

17 травня Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до Закону України "Про Суспільне телебачення і радіомовлення" (щодо порядку приєднання ДП "Українська студія телевізійних фільмів "Укртелефільм")».

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду