Дипломатична делегація з Японії відвідала «Суспільне Львів»

Дипломатична делегація з Японії відвідала «Суспільне Львів»

14:33,
18 Липня 2024
847

Дипломатична делегація з Японії відвідала «Суспільне Львів»

14:33,
18 Липня 2024
847
Дипломатична делегація з Японії відвідала «Суспільне Львів»
Дипломатична делегація з Японії відвідала «Суспільне Львів»
16 липня представники Посольства Японії в Україні та японського агентства міжнародного співробітництва «Джайка» (JICA) завітали на «Суспільне Львів», щоб ознайомитися з тим, як працює центр західного хабу Суспільного.

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного. 

Радник і голова економічної секції Посольства Японії в Україні Котаро Танака та старший представник Офісу JICA в Україні Сатоші Сугімото побачили сховища архівних записів Суспільного, прямоефірні студії, в тому числі й ту, що облаштована в укритті. У свою чергу команда мовника ознайомила гостей із планами розвитку центру виробництва західного хабу.

«Ми приїхали до Львова побачити прогрес. Ми бачимо його і ваші великі зусилля, тож будемо продовжувати співпрацю із Суспільним мовленням, щоби спільно досягати результатів», — сказав Сатоші Сугімото, старший представник Офісу JICA в Україні.

«Джайка» (JICA) є партнером Суспільного, який протягом багатьох років надає технічну підтримку команді. Модернізація системи електронного архіву є одним із напрямів допомоги, зокрема планується розширення архівного сховища та придбання сканера для оцифрування кіноплівок з архівними матеріалами.

Керівниця проєкту з оцифрування архівів Суспільного «Суспільне Медіатека» Таїсія Турчин зазначила, що вони у Львові планують створити великий центр з оцифрування та дослідження архівних матеріалів. Зокрема, сканер для диджиталізації кіноплівок, який надасть JICA, стане одним із ключових інструментів цього дослідницького центру. 

«Не лише для Суспільного, а й для всіх партнерських громадських організацій та дослідників. Тож подібні візити — це унікальна можливість для нас, щоб продемонструвати масштаби вже проробленої роботи та розповісти детальніше про плани на майбутнє. Щоб у донорів та партнерів було всеохопне бачення нашого потенціалу та спроможностей», — зазначила Таїсія Турчин.

Нагадаємо, три кіноплівки 1940-х та 1980-х років оцифрував японський суспільний мовник NHK, який допомагає Суспільному впорядковувати архіви. Кіноплівки українська делегація передала NHK під час партнерського візиту в Токіо. 

У лютому 2023 року японське агентство міжнародного співробітництва «Джайка» (JICA) передало Національній суспільній телерадіокомпанії України додаткове обладнання для телевиробництва LiveU. Воно дає можливості для ширшого та стабільного сигналу під час прямих включень і трансляцій з різних регіонів України, в тому числі за несприятливих умов. Про це йдеться на корпоративному сайті Суспільного.

Фото: Суспільне

 

 

 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Так в чому японці бачать прогрес? В архіві?
16:16 / 18.07.2024
Так то заслуга покоління пенсіонерів, які створили шедеври, якими зараз можна пишатися. А прогрес оцифровукєвання, - то хай пишаються японці своєю апаратурою.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду