Суспільне отримало від Японії обладнання для прямих включень за несприятливих умов

Суспільне отримало від Японії обладнання для прямих включень за несприятливих умов

10:37,
14 Лютого 2023
3174

Суспільне отримало від Японії обладнання для прямих включень за несприятливих умов

10:37,
14 Лютого 2023
3174
Суспільне отримало від Японії обладнання для прямих включень за несприятливих умов
Суспільне отримало від Японії обладнання для прямих включень за несприятливих умов
Автори:
Раніше обладнання для телевиробництва LiveU не було в Україні. Суспільне першим отримало це обладнання.

Японське агентство міжнародного співробітництва «Джайка» (JICA) передало Національній суспільній телерадіокомпанії України додаткове обладнання для телевиробництва LiveU. Воно дає можливості для ширшого та стабільного сигналу під час прямих включень і трансляцій з різних регіонів України, у тому числі за несприятливих умов. Про це йдеться на корпоративному сайті Суспільного.

У переданні обладнання взяв участь Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі.

«Джайка» співпрацює з Суспільним із 2015 року. Раніше Суспільне уже отримувало LiveU від японців. Голова правління Суспільного Мовлення Микола Чернотицький подякував JICA та Посольству Японії за постійну підтримку: «Передане раніше обладнання зараз використовується в регіонах, особливо біля лінії фронту та кордону з росією. Це значно підвищує нашу спроможність виготовляти новини звідусіль».

Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі сказав, що «в умовах війни особливо важливо надавати людям правдиву та неупереджену інформацію й боротися з російською пропагандою».

Він запевнив у подальшій допомозі: «На зустрічі “Великої сімки” продовжу нагадувати уряду працювати й підтримувати неупередженого суспільного мовника в Україні. Ми дуже стурбовані вашою територіальною цілісністю, тому сподіваємося, що це обладнання допоможе вам звітувати з місця подій».

Посол Японії повідомив, що незабаром у посольство Японії в Україні буде офіційно делеговано Представника JICA, який буде активно співпрацювати з українською стороною.

Технічний директор Суспільного Юрій Бойчук розповів, що раніше моделі LiveU не було в Україні: «Ми перші, хто отримав це обладнання. Тож спочатку був процес сертифікації».

За словами Миколи Чернотицького, завдяки LiveU в Херсоні під час окупації Суспільне було єдиним джерелом достовірної інформації.

Нагадаємо, 25 січня 2022 року, напередодні 30-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною та Японією, завдяки успішно реалізованому японському гранту Міністерства закордонних справ Японії Суспільне отримало сучасне обладнання, яке посилило якість та конкурентоспроможність контенту мовника. Із зазначеним грантом пов’язаний й інший проєкт — технічна допомога японського агентства міжнародного співробітництва «Джайка» (JICA). За нею японська сторона з 2017 року навчає медіафахівців Суспільного роботи з новим телевізійним обладнанням та виробництва програм. 

18 квітня 2019 року між урядами Японії та України укладено угоду в формі обміну нотами. За цією угодою японська сторона надала грант у 230 000 000 японських єн (понад 2 млн доларів США) на придбання телевізійного обладнання. 

Фото: Володимир Шевчук, Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
70% бюджета - зарплата менагеров, техника самая днищная по стране
11:26 / 20.02.2023
Суспильне настолько дерьмо, что 70% бюджета идет на зарплату всем этим менеджерам. Уюыочная компания, если бы вышла в рынок. А техника по принципу - побираемся везде и берем самое дешевое и социальное. Молодец Аласания, он к этому долго шел, чтоб сесть на бабло, всех убрать, а оставить только своих. Чтоб только все себе. Странно, что подружку Юровскую слил. Или леваком получает там где-то.
Треба трохи розбиратись в телебачення
11:07 / 15.02.2023
Це погана звичка Детектора-співати осанну Першому, заплющивши очі
ЖУКчка сбрендила
10:57 / 15.02.2023
"... Раніше обладнання для телевиробництва LiveU не було в Україні.Суспільне першим отримало це обладнання....". "... Суспільне уже отримувало LiveU від японців. Голова правління Суспільного Мовлення Микола Чернотицький подякував JICA та Посольству Японії за постійну підтримку: «Передане раніше обладнання зараз використовується в регіонах,... " ЦЕ ДВІ ЦИТАТИ З ОДНОГО ОПУСА ЖУКчки.
ЖУКчка сбрендила
10:50 / 15.02.2023
Тільки не кажіть, що УТп1 попереду всієї планети. 6Суспільне отримало LiveU не першим, а останнім.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду