Відкрито платформу унікальних архівних відео та аудіо  — «Суспільне Медіатека»

Відкрито платформу унікальних архівних відео та аудіо — «Суспільне Медіатека»

14:56,
30 Листопада 2023
2282

Відкрито платформу унікальних архівних відео та аудіо — «Суспільне Медіатека»

14:56,
30 Листопада 2023
2282
Відкрито платформу унікальних архівних відео та аудіо  — «Суспільне Медіатека»
Відкрито платформу унікальних архівних відео та аудіо  — «Суспільне Медіатека»
З 30 листопада сайт, що містить архівні відео- та аудіозаписи Суспільного мовлення від 1950-х років і до сьогодні, працює в режимі бета-версії.

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

Платформа «Суспільне Медіатека»  вже містить близько півтори тисячі відео- та аудіозаписів, і робота над її наповненням триває. Для того щоб переглянути матеріали, користувачу потрібно авторизуватись, а далі в категоріях сайту знайти потрібне відео. Також платформа пропонує користувачам добірку матеріалів за тегом.

«Суспільне Медіатека» стане у пригоді тим, хто цікавиться українською історією, дослідникам історичних подій та персоналій і журналістам.

Керівниця проєкту з оцифрування архівних матеріалів Суспільного Таїсія Турчин зазначила, що вони докладають усіх зусиль, щоб знайти, оцифрувати та зберегти унікальні записи минулого та сучасності.

 «Архіви Суспільного — це частина культурної спадщини нашого народу, і ми неймовірно втішені, що маємо можливість поділитися цим здобутком із суспільством», — зазначає Таїсія Турчин.

Поки сайт працюватиме в режимі бета-версії, і це дасть команді змогу зібрати перший зворотний зв’язок про проєкт, проаналізувати вподобання користувачів і загалом протестувати коректність роботи платформи, не припиняючи наповнення сайту архівними відео та аудіо.

Нагадаємо, Суспільне мовлення в межах проєкту планує оцифрувати сотні тисяч годин власних архівних матеріалів, де задокументовані події, які мають історичну цінність у становленні незалежності України, та побудує хаб Академії Суспільного мовлення у Львові для доступу до них через створення VOD-платформи.

Фото: Суспільне

 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Та що ви
12:23 / 09.12.2023
Все в руслі нинішньої політики чернотицьчини : заявляєм про "роботу", якість роботы ніяка, але можна голосно і довго верещати на сторінках Детектора про звитяжну роботу
От і все
00:33 / 06.12.2023
Мабуть, хотіли щось про свою історію, але не знайшли. Та і нащо та історія УТ-1. Хіба пенсіонери то історія? Історія - то Аласанія і Чернотицький! З них почалося українське телебачення і, значить, його історія.
Eleonora
07:46 / 04.12.2023
Навіть побіжного погляду достатньо, щоб виникло питання про вибір матеріалів для платформи. Наприклад :якою історичною цінністю є куца, невиразна і абсолютно неестетична добірка кадрів про візит іранських журналістів на НСТУ?
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду