Суспільне анонсує нову історію проєкту «Герої»

Суспільне анонсує нову історію проєкту «Герої»

15:17,
16 Травня 2023
1624

Суспільне анонсує нову історію проєкту «Герої»

15:17,
16 Травня 2023
1624
Суспільне анонсує нову історію проєкту «Герої»
Суспільне анонсує нову історію проєкту «Герої»
Історію казахського волонтерського руху 16 травня о 23:15 покаже в етері Перший канал Суспільного мовлення під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом».

Це історія про спільноту казахів в Україні, які не лише не поїхали з країни під час війни, а ще й волонтерять, допомагаючи військовим та цивільним. Про це йдеться на корпоративному сайті Суспільного.

Авторка серії проєкту, редакторка Першого каналу Суспільного мовлення Ірина Коць, розповідає історію про те, як казахська діаспора пліч-о-пліч з українцями веде боротьбу проти агресора. Один з герої документального фільму Марат Дарменов зазначає, що етнічним казахам офіційно дозволили виїхати з України, проте вони обрали інший шлях — шлях спільної боротьби разом з українцями. Вони волонтерять, їздять на деокуповані території, щоб допомогти військовим і місцевим жителям.

Герої цієї історії допомагали встановлювати «Юрти Незламності» в багатьох містах України, щоб люди взимку мали змогу зігрітись та підзарядити телефони.

«Ця історія про те, що казахи діляться з українцями своїм теплом і турботою. Це вкрай важливо, бо так вони демонструють, що вони з нами, а не з росіянами», — підкреслила Ірина Коць.

Усі серії рубрики «Герої» — 15-хвилинні документальні стрічки про людей, які віддано працюють задля нашої перемоги, — можна подивитись на ютуб-каналі Першого каналу Суспільного мовлення.

Як ми вже повідомляли, Суспільний мовник також  презентував документальний фільм власного виробництва «Мʼяка сила. Зрушити Європу».

Фото: Суспільне

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду