«Євробачення-2023»: як пройшов День України у Eurovision Village

«Євробачення-2023»: як пройшов День України у Eurovision Village

10:38,
11 Травня 2023
2343

«Євробачення-2023»: як пройшов День України у Eurovision Village

10:38,
11 Травня 2023
2343
«Євробачення-2023»: як пройшов День України у Eurovision Village
«Євробачення-2023»: як пройшов День України у Eurovision Village
Борщ від шеф-кухаря Євгена Клопотенка, виступи Jerry Heil, alyona alyona, GO_A, а також цьогорічних представників від України на пісенному конкурсі — гурту TVORCHI — така різноманітна програма чекала на гостей Eurovision Village.

Пісенний конкурс «Євробачення» — це не лише виступи конкурсантів, а ще й різноманітна культурна програма, яка триває на різних майданчиках Ліверпуля. Оскільки цього року Велика Британія приймає «Євробачення-2023» від імені України, то і кількість українських прапорів, артистів та вболівальників вражає. А от костюми  минулорічних переможців «Євробачення» Kalush Orchestra навіть опинились  у британському музеї. Про це та інші цікавинки пісенного конкурсу в Ліверпулі можна подивитись у влозі «Привіт, Eurovision».

Шеф-кухар Євген Клопотенко частує гостей Eurovision Village смачним українським борщем, підкреслюючи, що «час української їжі настав». І скуштувати можна не лише борщ, а ще й вареники, банош, чебуреки. «Я намагаюсь популяризувати українську гастрономію, робити її популярною у всьому світі. Можна сказати, що тут відбувається перша спроба стріт-фуду», — розповідає Євген Клопотенко.

Співачка alyona alyona запалила публіку Eurovision Village своїм виступом, і на її слова зі сцени «Слава Україні!» весь натовп в унісон відповів: «Героям слава!». 

«Дуже багато людей на Eurovision Village, і це дуже приємно. Тут люди різного віку: діти, молодь, люди похилого віку. Тут люди різних національностей, і це супер, що вони мають змогу пізнати українську музику», — ділиться враженнями співачка.

Також на Дні України у Eurovision Village виступили й наші цьогорічні представники на «Євробаченні» — гурт TVORCHI.

Нагадаємо, два півфінали і фінал «Євробачення-2023» відбуваються в Ліверпулі на арені M&S Bank, яка вміщає 11 тисяч глядачів. У конкурсі беруть участь 37 країн.

Представником України на «Євробаченні-2023» є гурт TVORCHI, який одразу потрапляє у гранд-фінал шоу 13 травня, де виступить під номером 19 з оновленою версією пісні «Heart of Steel».

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду