Наглядова рада НСТУ ухвалила Політику гендерної рівності та недискримінації

Наглядова рада НСТУ ухвалила Політику гендерної рівності та недискримінації

12:43,
11 Січня 2022
2636

Наглядова рада НСТУ ухвалила Політику гендерної рівності та недискримінації

12:43,
11 Січня 2022
2636
Наглядова рада НСТУ ухвалила Політику гендерної рівності та недискримінації
Наглядова рада НСТУ ухвалила Політику гендерної рівності та недискримінації
Політика поширюється на членів і членкинь наглядової ради, правління, ревізійну комісію, редакційну раду та працівників і працівниць НСТУ.

Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України схвалила Політику гендерної рівності та недискримінації, яка розроблялася робочою групою у складі працівників компанії та із залученням експертів.

Директорка з управління персоналом НСТУ Вікторія Сидоренко розповіла про документ на засіданні наглядової ради, яке відбулося у грудні 2021 року. Протокол опублікований на корпоративному сайті Суспільного.

За словами Вікторії Сидоренко, перед початком складання Політики було проведено дослідження, яке показало, що 80% опитаних працівників підтримало розроблення Політики, з них: 54% – «однозначно підтримали», 26% – «радше підтримали», 9% відповіли «важко сказати» і тільки 1% – «однозначно не підтримав».

Загальні положення Політики визначають, що стать, вік, релігійні чи будь-які інші ознаки не можуть бути перешкодою для залучення і самореалізації працівників/працівниць НСТУ.

Політика поширюється на членів/членкинь наглядової ради, правління, ревізійну комісію, редакційну раду та працівників/працівниць НСТУ. Документ містить кілька ключових визначень: дискримінація, гендерна рівність, позитивні дії. Суб’єкти зобов’язані дотримуватися таких принципів: рівність прав людей, їхніх свобод; недопущення дискримінації у будь-яких формах та проявах; недопущення утисків свободи слова, думки та вираження поглядів; повага до гідності кожної людини.

НСТУ як роботодавець: створює умови праці, що надають можливість жінкам і чоловікам здійснювати трудову діяльність на рівній основі; забезпечує жінкам і чоловікам можливість суміщати трудову діяльність із сімейними обов’язками; здійснює рівну оплату праці жінок і чоловіків за умови однакової кваліфікації та однакових умов праці; вживає заходів щодо створення безпечних для життя і здоров’я умов праці; вживає заходів щодо унеможливлення випадків сексуальних домагань.

Кадрова політика НСТУ базується на засадах рівних прав і можливостей та недискримінації, що передбачає рівні можливості для кандидатів та кандидаток у процесі прийняття рішення щодо приймання на роботу або кар’єрного росту.

Назви посад можуть бути записані до кадрової документації з урахуванням гендерно чутливої мови (фемінітивів).

Будь-який суб’єкт Політики може ініціювати розгляд питань щодо порушення норм Політики. Питання щодо порушення норм Політики членами/членкинями наглядової ради розглядатиме Комітет з питань призначень та винагород посадових осіб наглядової ради НСТУ. Питання щодо порушення норм Політики працівниками/працівницями НСТУ розглядаються Комісією з етики НСТУ.

Нагадаємо, у межах розробки Політики гендерної рівності провели опитування працівників і працівниць щодо рівності прав. Найважливішими для забезпечення рівності, на думку більшості опитаних, є рівні оплата праці та можливості для кар’єрного зростання і розвитку жінок та чоловіків (відповідно 62% і 60%). У результаті опитування виявили, що 41% працівників НСТУ зустрічалися з ейджизмом.

Фото: Михайло Таран, фейсбук-сторінка Вікторії Сидоренко. На фото – Вікторія Сидоренко

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Ніякої конкретики, імітація діяльності
22:14 / 11.01.2022
Я була жертвою сексуальних домагань від керівника, на колишній ОДТРК, і жертвою булінгу з боку керівника в Олівці. То як ви мене захистите, якщо без свідків і фільмування на смартфон десь на корпоративі мені умовний Влад Грузинський засуне руку в труси, а його умовні гавкалки з каналу Україна, яких він поприлаштовував, будуть хамити і підвищувати тон, а умовна Тетяна Рихтун буде сприяти пониженню моєї кар'єри і просуванню своїх через небажання лизати їй дупу? Яким чином ви захистите співробітників і забезпечите справедливий розгляд цієї ситуації?
гендернутий грейдинг
17:07 / 11.01.2022
О-ДО-БРЯМС!!!
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду