41% працівників НСТУ зустрічалися з ейджизмом – опитування

41% працівників НСТУ зустрічалися з ейджизмом – опитування

17:56,
5 Липня 2021
1490

41% працівників НСТУ зустрічалися з ейджизмом – опитування

17:56,
5 Липня 2021
1490
41% працівників НСТУ зустрічалися з ейджизмом – опитування
41% працівників НСТУ зустрічалися з ейджизмом – опитування
Опитування працівників і працівниць щодо рівності прав провели у межах розробки політики гендерної рівності.

Національна суспільна телерадіокомпанія України спільно з проєктом «Європейський Союз та Рада Європи працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні» працює над розробкою політики гендерної рівності.

У межах розробки політики гендерної рівності серед працівників і працівниць телерадіокомпанії провели таємне та добровільне опитування щодо рівності прав, повідомила пресслужба Суспільного.

Над документом безпосередньо працює команда на чолі з директоркою з управління персоналом Вікторією Сидоренко, виконавчою продюсеркою радіо «Культура» Іриною Славінською та гендерною експерткою Української Гельсінської спілки з прав людини, консультанткою Ради Європи Тамарою Марценюк.

Анкета містила три блоки запитань: рівність на робочому місці,  рівність в українському суспільстві та медійній сфері, політика гендерної рівності на Суспільному. 

Як зазначила Тамара Марценюк, такі опитування необхідні для розуміння ставлення працівників і працівниць до питання рівності та ситуації на робочому місці. В опитуванні взяли участь 103 жінки й 39 чоловіків, які працюють на Суспільному.

«Працівники та працівниці поділилися власними думками й навіть прикладами стереотипів. Частина продемонструвала досить фахове знання гендерної тематики, що свідчить про обізнаність із гендерною рівністю на практиці», — зазначила вона.

Серед проблемних питань, які варто взяти до уваги під час розробки політики гендерної рівності, респондент(к)и різних вікових груп назвали випадки упередженого ставлення до них за ознакою віку (41%), тобто ейджизм.

Найважливішими для забезпечення рівності, на думку більшості опитаних, є рівні оплата праці та можливості для кар’єрного зростання і розвитку жінок та чоловіків (відповідно 62% і 60%).

За результатами опитування, більшість колег і колежанок (80%) підтримали ідею розробки політики гендерної рівності в телерадіокомпанії, але водночас зазначили, що не стикалися на роботі з випадками упередженого ставлення ані до чоловіків, ані до жінок (відповідно 72% і 68%).

Для підтримання рівних прав і можливостей розвитку на робочому місці працівники й працівниці Суспільного висловили ідеї включити до політики популяризацію відпустки для догляду за дитиною для чоловіків («декрет для тата»), створення дружнього до сім’ї робочого середовища і встановлення правил недискримінаційного спілкування між колегами та колежанками. 

Посилання зе темою:

Чи є ваша журналістика гендерночутливою? Пояснюємо, що це таке

Фемінізм не на часі? Які міфи про гендерну рівність поширюють українські політики й публічні люди

«Молодь говорить». Як це — спілкуватися з носієм протилежних поглядів

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Яна
10:26 / 06.07.2021
А что с ним встречаться? Он в компании вплетен в "ценности", так сказать. Если вы молодой специалист и заинтересованы в карьерном росте, то надо, чтобы умерли все ваши предшественники. Хотя они уже в климаксе, маразме, профнепригодны, но зато "взрослые".
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду