Кандидат у члени наглядової ради НСТУ від правозахисної сфери Дроздовський відповів на закиди про людину Єрмака

Кандидат у члени наглядової ради НСТУ від правозахисної сфери Дроздовський відповів на закиди про людину Єрмака

15:39,
29 Жовтня 2021
2354

Кандидат у члени наглядової ради НСТУ від правозахисної сфери Дроздовський відповів на закиди про людину Єрмака

15:39,
29 Жовтня 2021
2354
Кандидат у члени наглядової ради НСТУ від правозахисної сфери Дроздовський відповів на закиди про людину Єрмака
Кандидат у члени наглядової ради НСТУ від правозахисної сфери Дроздовський відповів на закиди про людину Єрмака
Правозахисник, журналіст Костянтин Рєуцький вважає, що один із кандидатів у члени наглядової ради пов'язаний з керівником Офісу президента України Андрієм Єрмаком. Микола Дроздовський каже, що останній раз бачив Єрмака 10 років тому.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення отримала шість заяв від кандидатів у правозахисній сфері у члени наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України, яких делегували громадські організації та об’єднання від правозахисної сфери.

Про це йдеться на сайті регулятора.

Євгенія Захарова делегували від ГО «Правозахисна група «Січ», Одеська обласна організація всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України», ГО «Північна правозахисна група», ГО «Харківська правозахисна група».

Олександра Павліченка – від ГО «Кримська правозахисна група», ГО «Центр громадянської просвіти «Альменда», ГО «Центр демократії та верховенства права», ГО «Регіональний центр прав людини», ГО «Черкаський правозахисний центр», Громадська спілка «Українська Гельсінська спілка з прав людини», Чугуївська міськрайонна громадська організація «Чугуївська правозахисна група».

Володимира  Яворського – від громадської спілки «Освітній дім прав людини в Чернігові», ГО «Центр громадянських свобод», ГО «МАРТ», ГО «Докудейз» і ГО «Центр інформації про права людини».

Максима Ільчишена – від громадської спілки «Мережа правового розвитку».

Миколу  Дроздовського – від ВГО «Ліга народних адвокатів», ГО «Хмельницький обласний комітет сприяння реалізації положень Конституції України», ГО «Хмельницьке міське товариство інвалідів Великої Вітчизняної війни та прирівняних до них осіб», ГО «Центр боротьби з корупцією», ГО «Центр правового аналізу та дослідження політичних ризиків», ГО «Центр з питань корекції суспільних відносин та медіації», Всеукраїнська громадська організація інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів», ГО «Всеукраїнське об’єднання «Поступ жінок-мироносиць», ВГО «Спілка громадських організацій України «Народна Рада», ГО «Міжнародне товариство прав людини – Українська секція», ГО «Центр правової підтримки спецслужб України», ГО «Комітет з питань захисту прав потерпілих від злочинів», ГО «Європейський проектний центр».

Руслану Якимів – від ГО «Ліга інтернів».

Правозахисник, журналіст Костянтин Рєуцький на сайті організації «Центр прав людини ZMINA» у публікації «Банкова і Суспільне: як люди Єрмака прагнуть отримати контроль над Наглядовою радою мовника» написав, що Микола Дроздовський працював у фірмі керівника Офісу президента України Андрія Єрмака, «тривалий період роботи у фірмі ТОВ “Міжнародна правнича компанія”, бенефіціаром якої був і є Андрій Єрмак».

Микола Дроздовський розповів «Детектору медіа», що працював в юридичній компанії Єрмака 10 років тому: «Звільнився у 2011 році, після цього ніколи більше з ним не бачився. Я можу на будь-якому поліграфі це підтвердити, тому мені дуже неприємно і прикро за людей, які таке пишуть».

За словами Костянтина Рєуцького, про Миколу Дроздовського ніхто не чув у правозахисній спільноті: «у правозахисній спільноті про такого, звісно, ніколи і нічого не чули. Але я поглянув, де він працював, – біографії кандидатів оприлюднені на сайті Нацради з телерадіомовлення. Нічого правозахисного там немає, звичайна кар’єра юриста й адвоката».

«Що тоді робить адвокат, як не займається правозахистом? Адвокат працює за гонорар або pro Bono. До слова, наше перше опосередковане знайомство з Світланою Остапою (головою наглядової ради НСТУ – Ред.) сталося через те, що вона писала статтю про Андрія Пишного, який захищає права людей з порушеннями слуху, де цитувала юриста Миколу Дроздовського, який коментував стан субтитрування для людей з особливими потребами по слуху. Я нікому невідомий в сфері правозахисту? Я все життя займаються юридичною, адвокатською, правозахисною діяльністю. Такі звинувачення некоректні», – вважає кандидат.

Микола Дроздовський зазначив, що у 2017 року його обрали до громадської ради при Міністерстві юстиції. За його словами, наглядова рада два роки назад обрала його корпоративним секретарем АТ "НСТУ", і він брав участь у розробці нормативних документів, що регламентують діяльність корпорації. Він додав, що надає допомогу громадським організаціям, у тому числі людям з особливими потребами.

Костянтин Рєуцький також називає ряд організацій, які були допущені до конференції з обрання члена наглядової ради такими, про які, на його думку, мало хто чув. Серед них «Центр підтримки спецслужб», «Поступ жінок-мироносиць», «Центр з питань корекції суспільних відносин».

«Ці фейкові “правозахисні” організації, про які заявляла ZMINA, як і водиться в таких випадках, опинилися у конкурсі невипадково. Усі вони синхронно висунули такого собі Миколу Дроздовського. Проти нього значно менша кількість дійсно правозахисних та авторитетних організацій висувають Євгена ЗахароваОлександра Павліченка та Володимира Яворського», – вважає Костянтин Рєуцький.

Натомість Микола Дроздовський стверджує, що бачився із більшістю представників організацій, які його делегували, і це "реальні, потужні, серйозні громадські організації, громадські діячі".

Нагадаємо, Нацрада допустила 32 організації та 32 організації не допустила на вибори до наглядової ради НСТУ у правозахисній сфері. 

Конференція ГО у правозахисній сфері має відбутися у період з 15 по 19 листопада, а з 22 листопада по 3 грудня регулятор повинен ухвалити рішення про обрання членом наглядової ради НСТУ кандидата від громадських об’єднань та асоціацій у правозахисній сфері.

Члена наглядової ради від громадських об’єднань у правозахисній сфері обиратимуть на місце Олександра Павліченка. Його повноваження завершуються 7 грудня 2021 року, оскільки він увійшов до складу наглядової ради у грудні 2017 року.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
НР
18:09 / 29.10.2021
От нащо ви про це пишете? Те,що люди з Детектора вже вдруге попхалися до складу НР ( хоча постійно скиглять,що не платять їм там), вас не цікавить? От навіщо йти туди,де не платять? Не підозріло навіть? Такі публікації ні про що! Аби щось написати!
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду