Для філій Суспільного розробили маркетингову стратегію регіонального мовлення

Для філій Суспільного розробили маркетингову стратегію регіонального мовлення

18:19,
26 Січня 2021
2484

Для філій Суспільного розробили маркетингову стратегію регіонального мовлення

18:19,
26 Січня 2021
2484
Для філій Суспільного розробили маркетингову стратегію регіонального мовлення
Для філій Суспільного розробили маркетингову стратегію регіонального мовлення
Перші зміни в ефірах регіональних каналів філій Суспільного відбудуться з другого півріччя 2021 року.

Із 2021 року регіональне мовлення Суспільного розвиватиметься згідно з маркетинговою стратегією, розробленою українськими експертами за підтримки Проєкту «Європейський Союз та Рада Європи працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні».

Про це повідомила пресслужба Суспільного.

За словами генпродюсерки регіонального мовлення Марії Фрєй, перші зміни в ефірах регіонального Суспільного глядачі помітять уже з другого півріччя 2021 року.

Розробка маркетингової стратегії міжрегіональної платформи здійснювалася на основі адаптованої концепції позиціювання Суспільного мовника з урахуванням розвитку інформаційного профілю регіонального мовлення, повідомили у пресслужбі НСТУ.

У стратегії проаналізовано як досвід команди Суспільного мовлення, так і успішні моделі українського медіаринку та інших суспільних мовників у світі.

Ключовими перевагами міжрегіональної платформи Суспільного стануть локальність, якість та довіра. На здобутті й підтримці цих характеристик побудовані рекомендації щодо програмного розвитку міжрегіональної платформи Суспільного.

Маркетингова стратегія регіонального мовлення була ухвалена правлінням Суспільне мовлення 21 грудня 2020 року.

За словами в. о. Голови Офісу Ради Європи в Україні Олени Литвиненко, стандарти Ради Європи щодо суспільного мовлення наголошують на важливості виробництва медійного контенту, що відображатиме суспільні інтереси й потреби на регіональному рівні.

«Саме такий продукт сприятиме підвищенню рівня соціальної згуртованості та розвитку місцевих громад. Ми вітаємо розробку регіональної маркетингової стратегії та сподіваємося, що вона стане одним з дієвих інструментів, що сприятиме більш ефективному просуванню і залученню більшої цільової аудиторії суспільного мовника», — зазначила вона.

«Завдяки цій стратегії ми прагнемо задати стратегічні напрями, які дозволять вибудувати сталий розвиток платформи регіонального мовлення та досягти відчутних результатів уже в найближчі роки», —розповів Микола Чернотицький, член правління Суспільного, відповідальний за адміністративно-господарський напрям і регіональний розвиток. 

Нагадаємо, у квітні 2020 року до НСТУ приєдналися Вікторія Борщенко та Орест Білоскурський, які займатимуться на Суспільному стратегічним маркетингом і дослідженням суспільства.

За сприяння донорів вони провели комплексне соціологічне дослідження українців з метою визначення їхнього ставлення та довіри до Суспільного та сприйняття контенту. Дослідження засвідчило, що українці оцінили Суспільний мовник як неолігархічний, надійний та об’єктивний, водночас вважають несучасним за рівнем картинки та маловпливовим.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду