У НСТУ хочуть мати власних журналістів-відеографів у віддалених районних центрах

У НСТУ хочуть мати власних журналістів-відеографів у віддалених районних центрах

11:04,
1 Березня 2021
4234

У НСТУ хочуть мати власних журналістів-відеографів у віддалених районних центрах

11:04,
1 Березня 2021
4234
У НСТУ хочуть мати власних журналістів-відеографів у віддалених районних центрах
У НСТУ хочуть мати власних журналістів-відеографів у віддалених районних центрах
У 2021 році відеографи мають розпочати роботу у трьох регіонах

У Національній суспільній телерадіокомпанії України планують розбудувати гіперлокальну журналістську мережу, щоб мати можливість висвітлювати життя у віддалених від обласних центрів об’єднаних територіальних громадах (ОТГ).

Про це в інтерв’ю «Детектору суспільного мовлення» сказав член правління Національної суспільної телерадіокомпанії України, відповідальний за адміністративно-господарський напрям і регіональний розвиток, Микола Чернотицький. Повий текст інтерв'ю опублікують на сайті найближчим часом.

«Ми розуміємо, що у нас не так багато можливостей виїжджати у віддалені громади регіону. Цього року у рамках грантових проєктів тестуватимемо розбудову гіперлокальної журналістської мережі, як її називає Марія Фрєй (генеральна продюсерка регіонального мовлення – Ред.). Ми хочемо мати власних журналістів-відеографів у районних центрах, які працюватимуть абсолютно кросплатформенно, робитимуть контент про життя в громадах для всіх платформ», – розповів він.

За його словами, у 2021 році цю мережу протестують у трьох регіонах, щоб побачити, які результати вона приноситиме.

«Наразі бачимо, що гіперлокальні історії  маленької ОТГ на цифрових платформах іноді заходять по поширенню та охопленню краще, ніж національні новини», – зазначив Микола Чернотицький.

Він розповів, що цю ідею компанія може втілити саме завдяки донорам, адже журналістам-відеографам потрібне буде навчання, яке НСТУ за власний бюджет наразі не забезпечити.

«У рамках грантової допомоги ми можемо дозволити собі тривале навчання. Буде широкий відбір. Більше того, ми можемо дозволити собі закупити техніку, щоб люди могли працювати з нею. Це не бюджетні кошти, із донорською підтримкою нам простіше працювати», – пояснив Микола Чернотицький.

Журналісти-відеографи згодом мають працювати у кожній області.

«Це не означає, що вони працюватимуть винятково у своїй області. Міжобласне прикордоння таке, що іноді ближче поїхати до сусідів, ніж в інший бік області. Наприклад, у нас є корпункт у Новгород-Сіверську. Звідти до Шостки Сумської області  їхати 30 км, а з Сум до Шостки –  220 км. Логічно, що такі корпункти працюватимуть у містах і селах, які ближче до них знаходяться, не залежно, яка це область», – зазначив член правління НСТУ.

У НСТУ планують, що  орієнтовно з 2022 року компанія зможе забезпечувати робочі місця для цих людей, уже без грантової підтримки.

Нагадаємо, продюсери філій Суспільного зі своїми командами розробили ідеї тематичних проєктів про те, щоб вони хотіли розповісти про свій регіон сусідам. Ці проєкти вироблятимуть на аутсорсі.

Додамо, короткі відео філій набирають мільйони переглядів у Facebook.

Фото: кадр проєкту «Антропологія» про життя народів Півдня України

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду