На каналі «UA: Львів» закривають ранкову програму

На каналі «UA: Львів» закривають ранкову програму

13:35,
5 Лютого 2020
5410

На каналі «UA: Львів» закривають ранкову програму

13:35,
5 Лютого 2020
5410
На каналі «UA: Львів» закривають ранкову програму
На каналі «UA: Львів» закривають ранкову програму
У п’ятницю, 7 лютого, вийде останній випуск ранкового шоу «Добрий ранок», яке виходило по буднях з 07:00 до 09:00, у суботу з 08:00 до 09:30, у неділю з 08:0 до 09:30.

Про це в прямому етері сказала ведуча ранкового шоу Наталка Кухта.

«Програма "Добрий ранок" у п’ятницю, 7 лютого, вийде востаннє у цій студії в режимі прямого етеру. Нам дійсно дуже боляче про це говорити», – сказала вона.

Ведуча подякувала глядачам за довіру, активність і дзвінки у студію, а також команді ранкової програми. В етері вона обійняла колег, які працювали поза кадром.

«Дуже складно сказати, що більше такого не буде», – додала Наталка Кухта.

До команди ранкового шоу входили Інна Оганесян, Наталка КухтаРоксана Дідун та Яна Чайковська, йдеться на сайті каналу.

Сайт «Детектор медіа» звернувся за коментарем до продюсерки «UA: Львів» Ірини Сандуляк. Вона відповіла, що інформація про це буде найближчим часом опублікована на корпоративному сайті Суспільного.  

На сайті «UA: Львів» повідомляють, що невдовзі глядачі регіональних телеканалів Суспільного побачать оновлене ранкове шоу, яке виготовлятимуть спільно всі філії. 

«Ми змушені були піти на такий крок, оскільки в редакції бракує людей, які змогли б виготовляти телепрограму надалі. Частина працівників звільнилися, зокрема, керівниця проєкту та одна ведуча, а із тими, хто залишився працювати, ми б не змогли випускати в ефір щобудня двогодинний "Добрий ранок" належної якості. Компанію очікують зміни, тому ми не можемо зараз шукати нових людей, які закриють ці вакансії», — цитують слова продюсерки Львівської філії Суспільного Ірини Сандуляк-Білоус на сайті каналу.

Нагадаємо, у 2020 році правління Суспільного мовлення розглядає всі регіональні філії як одну велику платформу доставки міжрегіонального контенту. Платформа має запрацювати з вересня. У зв’язку з цим менеджери НСТУ вирішили оновити ранкове шоу і зробити одну велику програму для всіх філій.

У грудні 2019 року у НСТУ заявили, що готують оновлену концепцію ранкового мовлення у регіонах. Робочу групу запропонували очолити продюсеру Чернігівської філії НСТУ Артему Шелковому, який у січні 2020 року вирішив залишитися продюсером у Чернігові. 

Координатором роботи над ранковим шоу для філій Суспільного став Володимир Ладижець

Наприкінці 2019 року у філіях почали протестувати проти закриття ранкових програм і деякі колективи ранкових програм звільнилися. Зокрема, 20 грудня на регіональному каналі Суспільного мовлення «UA: Донбас» вийшов останній випуск ранкового шоу «Донбас lite». Весь колектив ранкового шоу в прямому ефірі написав заяви про звільнення.

27 грудня 2019 року вийшов останній випуск програми «Київський ранок», яка виходить на регіональному каналі Суспільного мовлення «UA: Київ». У команди, яка робила програму закінчився дворічний контракт, його не продовжили.

В ефірі «UA: Донбас» і «UA: Київ» після звільнення колективів замість ранків виходять повтори програм.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду