Суспільне шукає ідеї творчих проєктів для регіональних каналів по всій Україні

Суспільне шукає ідеї творчих проєктів для регіональних каналів по всій Україні

18:04,
2 Вересня 2019
4264

Суспільне шукає ідеї творчих проєктів для регіональних каналів по всій Україні

18:04,
2 Вересня 2019
4264
Суспільне шукає ідеї творчих проєктів для регіональних каналів по всій Україні
Суспільне шукає ідеї творчих проєктів для регіональних каналів по всій Україні
Із 2 по 20 вересня всі охочі, хто має ідеї пізнавального телеконтенту, можуть надсилати свої пропозиції Національній суспільній телерадіокомпанії України для участі у програмі співпраці «Створюй із Суспільним».

НСТУ шукає 50 проєктів, що розкриватимуть потенціал кожного регіону країни, про це йдеться на сайті «UA: Суспільне мовлення».

«Програма "Створюй із Суспільним" розрахована на проєкти загальною вартістю реалізації від 50 000 до 750 000 гривень. Суспільний мовник залишає за собою право реалізувати вибрані проєкти у співпраці з донорськими організаціями. Бюджет проєкту не підтримує закупівлю обладнання», – зазначено у повідомленні.  

На Суспільному пояснюють, що замовлення для творчого відбору містить телевізійні програми 4-х напрямів:

  • для дитячої аудиторії віком 2-4 роки;
  • для дитячої аудиторії віком 5-7 років;
  • про локальний туризм, привабливість регіону;
  • про культурно-освітнє життя регіону.

Відбір здійснюватиметься у три етапи:

  1. 2–20 вересня — Збір заявок (на рівні регіонального офісу).
  2. 23–30 вересня — Пітчинг ідей (на рівні регіонального офісу).
  3. 1–18 жовтня — Захист проєкту (на рівні центрального офісу).

Для участі в конкурсі потрібно:

З усіма умовами конкурсу і критеріями відбору можна ознайомитися у Замовленні.

До конкурсу запрошуються творчі команди будь-яких форм власності та організаційно-правових форм, а також фізичні особи-підприємці, що мають:

  • досвід роботи у сфері створення відеоконтенту (з можливістю підтвердження);
  • налагоджені контакти з інституціями обраної конкурсної теми в регіоні;
  • досвід реалізації проєктів і звітування про їх реалізацію (зокрема й фінансового).

Також до конкурсу допускаються учасники, які не мають команди фахівців для реалізації, але мають цікаву ідею, що відповідає завданням конкурсу. Такі пропозиції подаються у спеціальній формі «Ідея_Картка конкурсного проєкту» і будуть розглядатися індивідуально за сукупністю всіх наданих документів.

Конкурсні проєкти мають поділяти місію Суспільного, чітко відповідати завданням конкурсу та бути розрахованими на реалізацію протягом трьох місяців у 2020 році.

За словами генеральної продюсерки регіонального мовлення «UA: Суспільне мовлення» Марії Фрей, особливим викликом цього відбору є регіональна складова: адже треба зосередитися на області, в якій мовить конкретна філія, і водночас програми мають бути зрозумілі та цікаві й сусідам, усій країні. У НСТУ хочуть запровадити постійний обмін такими програмами між регіонами. 

Нагадаємо, восени в ефірі регіональних філій Суспільного мовлення вийде 11 нових проєктів, які були відібрані на перших двох хвилях конкурсу. До ефірів на Суспільному в регіонах у вересні-жовтні готуються: пізнавальна «Нова енциклопедія Поділля» на «UA: Вінниця»; відеопортрети «Люди UА» на «UА: Тернопіль»; просвітницький цикл «Чернівецькі атланти» на «UА: Буковина»; реаліті-шоу «Населена земля» на «UА: Рівне»; пригодницька експедиція «Артефакти» на «UА: Чернігів»; просвітницький тележурнал «Козацька звитяга» на «UА: Запоріжжя»; тревел-шоу «Мандруємо вдома» на «UА: Полтава» і «Бук: Маршрут» на «UА: Буковина»; цикл документальних історій «Сильні» на «UА: Дніпро»; програми журналістських розслідувань «Під прицілом» на «UА: Суми» та «Сліди корупції» на «UА: Одеса». Програми «Під прицілом» та «Сліди корупції» на стануть першими проєктами журналістських розслідувань на замовлення Суспільного. 

Фото: сайт «UA: Суспільне мовлення»

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду