Ранкова програма на суспільному каналі «UA: Донбас» почала виходити в оновленій студії

Ранкова програма на суспільному каналі «UA: Донбас» почала виходити в оновленій студії

13:57,
6 Вересня 2018
3942

Ранкова програма на суспільному каналі «UA: Донбас» почала виходити в оновленій студії

13:57,
6 Вересня 2018
3942
Ранкова програма на суспільному каналі «UA: Донбас» почала виходити в оновленій студії
Ранкова програма на суспільному каналі «UA: Донбас» почала виходити в оновленій студії
Оновлення студії для ранкової програми «Донбас lite» телеканалу «UA: Донбас», який об’єднав Луганську та Донецьку філії Національної суспільної телерадіокомпанії України, стало можливим в рамках реалізації великого грантового проекту.

Про це сайту «Суспільне. Детектор медіа» сказав менеджер «UA:Донбас» Андрій Шаповалов.

«Ми вже давно планували створити окремі декорації для «Донбас lite». Той формат, що був до цього, не підходив під ранкове шоу. На даний час ми почали реалізацію великого грантового проекту в рамках проекту Ukraine Confidence Building Initiative (UCBI, «Зміцнення громадської довіри»), який впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл Інк./ Chemonics International Inc., нам надійшли перші поставки. У дуже стислі строки, за два тижні до прем’єри нового сезону ранкового шоу, ми спромоглися зробити реновацію студії», – зазначив він.

Пан Шаповалов додав, що  весь ремонт було зроблено власними силами. «Всі наші працівники з великою охотою та розумінням долучилися до спільної справи. Незважаючи на свій фах, посади, вони приймали дуже активну участь у ремонті — зварювали декорації, стелили лінолеум, укладали плитку».

За його словами, днями на телеканалі презентували оновлену студію, і вже працівники «UA: Донбас» отримали безліч вітань.

Стара студія

«Це дуже приємно — розуміти, що наша компанія рухається вперед. Всі наші перемоги ми сприймаємо, як сигнал подальшого розвитку: до миру, надії та чогось хорошого. Ми відчуваємо до себе увагу всієї країни, а також підтримку усієї компанії.  Дякуємо всім, хто на нашому боці – міжнародні партнери, донори, Наглядова рада НСТУ. Ми віримо в те, що навіть в ці складні часи наша територія, наш телеканал UA: Донбас буде і надалі розвиватися», – додав Андрій Шаповалов.

Нагадаємо, 7 листопада в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців зареєстровані зміни щодо назви Луганської та Донецької філій Національної суспільної телерадіокомпанії України, які об’єдналися і стали «UA: Донбас». Адміністративно «UA: Донбас» об’єднує телеканали «До ТеБе» Донецької філії Національної суспільної телерадіокомпанії України, головна редакція якого знаходиться у Краматорську, і ЛОТ Луганської філії НСТУ, який розташований у Севєродонецьку.

На початку січня 2017 року об’єднана філія НСТУ «UA: Донбас» запустила тестове мовлення телеканалу «UA: Донбас», який замінив в ефірі луганський обласний телеканал ЛОТ і донецький обласний канал «До ТеБе». В ефірі телеканалу виходить понад 8 годин передач власного виробництва (планується збільшити), а також фільмопоказ і програми інших філій НСТУ – у тих самих обсягах, що були передбачені ліцензіями ЛОТ і «До ТеБе». Водночас у філії залишаться дві окремі радіостанції – донецька «Голос Донбасу» і луганська «Пульс».

15 січня 2018 року телеканал «UA: Донбас» розпочав супутникове мовлення. Це дає можливість усім телеглядачам Донбасу без перешкод дивитися Суспільне. 

у лютому 2018 року телеканал «UA: Донбас» запустив сайт «UA: Донбас»

Фото: скріншот програми, архів Андрія Шаповалова

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду