На мистецькі конкурси для суспільного радіо виділили 8 мільйонів – Хоркін

На мистецькі конкурси для суспільного радіо виділили 8 мільйонів – Хоркін

14:07,
2 Липня 2021
2887

На мистецькі конкурси для суспільного радіо виділили 8 мільйонів – Хоркін

14:07,
2 Липня 2021
2887
На мистецькі конкурси для суспільного радіо виділили 8 мільйонів – Хоркін
На мистецькі конкурси для суспільного радіо виділили 8 мільйонів – Хоркін
А загалом бюджет проєктів на виробництво на 2021 рік — близько 14 мільйонів гривень.

У 2021 році для групи радіостанцій Національної суспільної телерадіокомпанії України («Українського радіо», радіо «Промінь» і радіо «Культура») на виробництво проєктів виділили 14 мільйонів гривень, з яких 8 мільйонів – на мистецькі конкурси.

Про це в інтерв’ю «Детектору медіа» сказав член правління Національної суспільної телерадіокомпанії України, відповідальний за платформу радіо, Дмитро Хоркін.

«Бюджет проєктів на виробництво на 2021 рік — близько 14 мільйонів гривень. До цієї суми входять різні видатки, в тому числі на трансляцію футболу. Із них на мистецькі конкурси — близько восьми мільйонів», – розповів член правління НСТУ.

Дмитро Хоркін пояснив, що з 2020 року мистецькі конкурси проводять для трьох суспільних радіостанцій. Конкурс — це одна з форм тендерної процедури, де є чіткі вимоги щодо оголошення, термінів, є конкурсна комісія й тендерний комітет, які працюють із заявками. Заявки на конкурс — не готовий проєкт, а сигнальна ідея. Людина не надсилає весь радіодетектив, наприклад. Тож не може бути мова, що ідею можуть використати незаконно.

«Якщо на телебаченні і диджиталі це класичний аутсорс, то на радіо ми маємо дещо інший підхід. За ліцензією маємо 100 % власного виробництва. Тому в нас це називається часткове виробництво: ми можемо на конкурсі відбирати сценарій чи модераторів до нашого проєкту, на який маємо авторські права і який роблять на нашій виробничій базі на Хрещатику, 26. За цей час відбулося одинадцять мистецьких конкурсів, із них дев’ять проєктів — часткове виробництво і два — власні проєкти дирекції. Наприклад, для програми, яка вже існувала на радіо, потрібні окремі люди, які працюватимуть у сформованій команді і створюватимуть сюжети чи рубрики. Іноді нам не вистачає сценаристів або ведучих», – розповів пан Хоркін.

Він наголосив, що «незаконне використання у НСТУ не може пройти безслідно. У компанії за всі роки проходить стільки аудитів (і державної аудиторської служби, і служби внутрішнього аудиту, і щорічний зовнішній аудит), що всі ці процедури справді відбуваються за законом».

За словами Дмитра Хоркіна, якщо на конкурсі виграє одна і та ж команда кілька сезонів поспіль, то це означає тільки одне – що вона презентувала найкращий проєкт.

«Повірте, якби вони не були найкращі, то інші писали б апеляції. Конкурси стимулюють незалежних виробників краще працювати», – зазначив пан Хоркін.

Також у разі повного фінансування НСТУ, мистецькі конкурси оголосять на часткове виробництво радіопроєктів оголосять в регіонах.

«Якщо ми матимемо хороший бюджет, то запустимо аутсорсні проєкти на регіональному рівні. Ми обиратимемо тематику, зважатимемо на регіональну специфіку і запрошуватимемо до співпраці підрядників для підсилення певних слотів. Зараз маємо три регіональних відрізки — о 12:00, 17:00 і о 20:10, — де немає оригінального контенту. У кожній філії є базова кількість людей на радіо, які створюють необхідний контент. Але скільки в регіонах іще талановитих людей, які можуть створювати контент із регіональною специфікою!», — поділився планами Дмитро Хоркін.

Нагадуємо, що АТ «НСТУ» упродовж 2021 року проводить ряд мистецьких конкурсів для радіоканалів «Українське радіо» радіо «Промінь» і радіо «Культура», в яких можуть взяти ФОПи.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду