Суспільному радіо у регіонах бракує політичних та економічних оглядачів – Хоркін

Суспільному радіо у регіонах бракує політичних та економічних оглядачів – Хоркін

17:05,
12 Березня 2020
2494

Суспільному радіо у регіонах бракує політичних та економічних оглядачів – Хоркін

17:05,
12 Березня 2020
2494
Суспільному радіо у регіонах бракує політичних та економічних оглядачів – Хоркін
Суспільному радіо у регіонах бракує політичних та економічних оглядачів – Хоркін
У регіональних редакціях «Українського радіо» потрібні хороші політичні й економічні оглядачі.

Про це в інтерв’ю корпоративному сайту Суспільного сказав член правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Дмитро Хоркін.

«Нині в регіональних редакціях нам бракує хорошої школи політичних оглядачів. У нас багато культурних оглядачів — це прекрасно, я цим пишаюся. Але обмаль політичних — сміливих, цікавих»,  зазначив він.

За словами пана Хоркіна, політичний оглядач має бути на вістрі політичного життя.

«Хтось балотується на посаду мера — запросити до студії, розпитати, розповісти нашим слухачам», сказав член правління НСТУ.

Він додав, що наразі є недоліки з наявними політичними оглядачами, так само і з економічними.  

«Мало бізнес-оглядів. Це треба посилити. Це сигнал усім, зацікавленим у співпраці із Суспільним радіо — нам потрібні хороші політичні й економічні оглядачі. Уже наступного сезону маємо випустити якісні програми політичної і економічної тематики»,  зазначив Дмитро Хоркін.

Відомо, що у 2020 році НСТУ проводитиме конкурсний відбір проєктів (пітчинг), перший відбір має стартувати уже в березні. На нього сторонні виробники можуть подавати ідеї готових телепроєктів.

Для радіо теж вперше оголосять конкурсний відбір. Зі слів Дмитра Хоркіна, для «Українського радіо»  не планують купувати повністю готовий продукт, на аутсорсі замовлятимуть окремі послуги на спеціальні проєкти. Наприклад, для регіонального радіо залучитимуть спортивного коментатора чи фестивального оглядача на певний період, або замовитимуть послуги зі створення сценарію, начитування і ведення програм, що мають свою специфіку — комедійну, спортивну, культурологічну. 

Дмитро Хоркін зазначив, що у НСТУ запуск конкурсу творчих проєктів готують разом генеральна продюсерка регіонального мовлення Марія Фрей  і виконавча продюсерка регіонального радіомовлення з дирекції «Українського радіо» Юлія Шелудько.

«Треба пропонувати свої ідеї. Я заохочую до такого: пропонуйте, які мають бути проєкти, які саме теми, які відрізки краще зробити для регіонального мовлення. І разом знайдемо форму. У нас має бути гнучкість і рух назустріч нашому слухачеві, його інтересам та потребам»,  додав Дмитро Хоркін.  

Нагадаємо, у 2020 році на стороннє виробництво буде направлено 20 млн, уже у першому кварталі має бути запущено 20 проєктів на суму понад 7 млн.

Як відомо, у березні Суспільне має розпочати пітчинг проєктів для регіональних філій. 

Фото: інфографіка Нацради

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду