Національна телекомпанія знімає молодіжну соціальну веб-драму 5baksiv.net

Національна телекомпанія знімає молодіжну соціальну веб-драму 5baksiv.net

16:49,
7 Квітня 2015
5157

Національна телекомпанія знімає молодіжну соціальну веб-драму 5baksiv.net

16:49,
7 Квітня 2015
5157
Національна телекомпанія знімає молодіжну соціальну веб-драму 5baksiv.net
Національна телекомпанія знімає молодіжну соціальну веб-драму 5baksiv.net
Національна телекомпанія знімає молодіжну соціальну веб-драму 5baksiv.net, перші чотири серії якої покаже в травні. Про це 7 квітня під час презентації національного Суспільного мовлення повідомив продюсер Першого національного Руслан Ткаченко.

У коментарі «Телекритиці» Руслан Ткаченко зазначив, що творців серіалу консультує  ВВС Media Action. «Вони ведуть кураторство адміністративної частини, стежать за розпорядженням коштів. Проект фінансується за рахунок британців, а саме Міністерством закордонних справ Великої Британії в рамках Проекту про зміцнення взаєморозуміння та громадської свідомості громадян України, зокрема молоді. Серіал розрахований на вікову групу від 15 до 24 років. Це молодіжний веб-серіал. В установках від Британського МЗС конкретного формату не прописано, лише зазначено, що це має буде соціальна двомовна драма. Але думаю, що у нас вона буде тримовна: українською, російською і кримськотатарською», – сказав він.

Посилаючись на комерційну таємницю, продюсер поки не розголошує бюджет серіалу, зазначивши, що за оцінками самих британців він в 10 разів дешевше, ніж виробництво аналогічної продукції в Британії.

Угода про виробництво серіалу була укладена у січні 2015 року. «Зараз тестовий період, у нас було 1,5 місяці на виробництво, ми зробили чотири серії. Якщо МЗС схвалить нашу роботу, то ми продовжимо виробництво наступного сезону, серій має бути на повний сезон. В ефірі серіал зявиться восени. А перші чотири серії ми покажемо в травні», – зазначив продюсер.

За словами Руслана Ткаченка, планується, що прем’єра перших серій відбудеться в кращий час в суботу та неділю. Хронометраж серії 8 хвилин, тому їх транслюватимуть відразу по дві.

Крім того, як зауважив продюсер, дуже важливою є частина, яка залишається за кадром, а саме community, яке розгортатиметься навколо сюжету серіалу в інтернеті.

«Британців цікавить не лише показ, а й community. Є ціла схема, яка працює для того, щоб залучати людей до обговорення, модерувати обговорення ключових питань, які будуть в серіалі», – сказав Руслан Ткаченко.

Нагадаємо, 7 квітня Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо Суспільного телебачення і радіомовлення України» (законопроект № 1357), який дає змогу створити суспільне мовлення в Україні.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду