ПАТ «НСТУ» розрахувалося з частиною боргів за трансляцію - Олександр Лієв

ПАТ «НСТУ» розрахувалося з частиною боргів за трансляцію - Олександр Лієв

12:41,
29 Грудня 2018
10959

ПАТ «НСТУ» розрахувалося з частиною боргів за трансляцію - Олександр Лієв

12:41,
29 Грудня 2018
10959
ПАТ «НСТУ» розрахувалося з частиною боргів за трансляцію - Олександр Лієв
ПАТ «НСТУ» розрахувалося з частиною боргів за трансляцію - Олександр Лієв
Залишилися борги перед Концерном РРТ та «Зеонбудом».

Суспільний мовник сплатив повністю борг за супутникову трансляцію та за 2-й квартал за  цифрове мовлення, а також борг Луганському обласному комунальному підприємству «Інформаційно-іноваційний центр».  Про це у коментарі «Детектору медіа» повідомив виконавчий директор ПАТ «НСТУ» Олександр Лієв.

«Ми майже повністю сплатили борг з доставки сигналу (каналу СТБ, зі знижкою близько 2 млн 300 тис. грн) і Луганському КП «ІІЦ» 1,5 млн грн, і ще десь 20 контрагентам 1,5 млн грн. Провівши низку переговорів, ми повністю оформили договірні відносини по цифрі і домовилися з «Зеонбудом» про розстрочку боргу майже 18 млн грн протягом наступного року», – сказав виконавчий директор ПАТ «НСТУ».

За його словами, не вирішеним залишилось питання про борг Концерну РРТ за аналогове та радіомовлення на декілька десятків мільйонів гривень. «Це питання може вирішитися тільки за втручання уряду, який має передбачити ці кошти окремим рядком в бюджеті. Оскільки парламент виділив нам кошти на трансляцію аналогу лише на перший квартал 2018 року, у нас не укладені договори з КРРТ на 2-й, 3-й та 4-й квартали цього року. Наступного року кошти передбачені, і ми вже не будемо боргувати Концерну. Ще у нас залишився великий борг близько 20 млн грн перед Європейською мовною спілкою. А також трохи більше 10 млн грн – борги перед різного ряду постачальників послуг (плата за оренду, прибирання, охорону), з якими ми домовилися і виплатимо заборговане в першому півріччі наступного року. Немає зараз боргів, які привели б до відключення мовлення, чи великих штрафів. Я вважаю, що це перемога», – зауважив пан Лієв.

Як зазначив виконавчий директор ПАТ «НСТУ», 2018-го вирішено три великі проблеми: вдалося виплатити заробітну плату; за рахунок фонду зарплати вдалося сплатити податок на землю, який не був закладений в бюджетному паспорті на 2-ге півріччя, а до того ж значно виріс посередині року (несвоєчасна плата податку тягне величезні штрафи);  вдалося, в тому числі й за рахунок комерційних коштів, сплатити чималі суми за трансляцію супутникового та цифрового мовлення.

Нагадаємо, правління ПАТ «НСТУ» розглянуло питання розподілу бюджету компанії на 2019 рік, гострий дефіцит становить 200 млн грн.

7 листопада 2018 року Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики на черговому засіданні розглянув питання «Про звернення Луганської обласної військово-цивільної адміністрації щодо фінансової підтримки регіональних телерадіокомпаній, зокрема, філії НСТУ «Донбас UA», ТРК «СТВ» (м. Сєверодонецьк) та НТРК «ІРТА», що здійснюють мовлення у зоні проведення Операції об’єднаних сил». У тому числі мова йшла про необхідність сплати боргу за трансляцію Луганському обласному комунальному підприємству «Інформаційно-іноваційний центр». 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду